SR / EN
 • Petak / 17.6.2016. / 20:00
  CZKD Bioskop / Ognjen Glavonić: DUBINA DVA
  kvadratna ognjen

  Posle prikazivanja na festivalima (Berlinalu, Beldocsu) i u gradovima Srbije, film „Dubina dva“ reditelja Ognjena Glavonića prikazaćemo u CZKD Bioskopu i razgovarati o njegovom procesu stvaranja, recepciji i ulozi dokumentarnog filma u društvenim procesima postjugoslovenskog prostora.

  O filmu će razogovarati Ognjen Glavonić, Sandra Orlović i Aleksandra Sekulić.
  DUBINA DVA 
  Srbija, Francuska / 2016 / 80 min

   

  Koristeći se kombinacijom svetla i zvuka – živih svedočanstava i snimaka lokacija na kojima su se zločini desili, DUBINA DVA je eksperimentalni dokumentarac o masovnoj grobnici u predgrađu Beograda, koji se direktno, a na meditativni i hipnotišući način, obraća doživljajima, mašti i osećanjima gledaoca. Film predstavlja gest otpora zaboravu koji se neguje, pokušaj da se otkrije, rasvetli i da glas pričama koje su i dalje zatrpane u tišini.

  Režija, scenario: Ognjen Glavonić

  Montaža: Jelena Maksimović

  Kamera: Tatjana Krstevski
  Zvuk: Jakov Munižaba
  Produkcija: Dragana Jovović (Non-Aligned Films)
  Sandra Orlović (Fond za humanitarno pravo)
  Ko-producent: Sophie Erbs (Cinéma Defacto, Francuska)

   

  CZKD Bioskop realizuje se uz podršku Ministarstva kulture, medija i informacionog društva Republike Srbije. CZKD Bioskop ima za cilj osvajanje prostora prikazivanja filma koji ne robuje imperativu samoodrživosti mašine kulturnih industrija već evocira specifičnu tradiciju gledanja i proizvodnje filma koju su negovali kino klubovi i filmske škole i ovom praksom uticali na celokupnu filmsku kulturu upravo odnosom poštovanja prema svim učesnicima i elementima filmskog procesa. Kontakt: aleksandrasekulic@czkd.org

   Donatori projekta

  • bg
  • ministarstvokulture
  Podelite ovaj članak