SR / EN
 • Subota / 13.9.2014. / 16:00
  Javno predstavljanje rezultata rada polaznika programa „Studije konteksta – Diverzitet diverziteta“ u Nišu
  nis

  Subota, 13. 09. 2014.    16h
  Sala MK  „12 Februar“,  Niš

   

  Yurom Centar iz Niša, Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda, u saradnji sa partnerima Sent – Novi Pazar i Aktivni region – Subotica, pozivaju vas na

   

  Javno predstavljanje rezultata rada polaznika programa „Studije konteksta – Diverzitet diverziteta“ u Nišu

   

  Posle 5 meseci rada sa polaznicima, radionica, predavanja, produkcije, saradnje sa mentorima i timom Studija konteksta,  grupe polaznika radionica iz Niša, uz koordinaciju Yurom Centra, u saradnji sa Internet TV Romaworld televizijom i NGO Indigo, predstaviće rezultate svog rada i saradnje.

  Nastupiće KUD ROMA  „ Alija Jašarević“  koju koordinira Dragan Osmanović  sa folklorom i pozorišnom predstavom „ Karte u jednom pravcu“ koja govori o migracijama i nepodnošljivom položaju Roma.

  HIP-HOP  radionice održane u Nišu u okviru Studija konteksta predstaviće se radovima dve grupe polaznika koji su ih pohađali. Grupa koju kordinira Turkijan Redžepi, uz osmišljavanje predavanja i praktični rad sa umetnikom Kastrom Brijanijem, i saradnju sa  interenet TV „ROMA WORLD“, radila je na produkciji hip-hop muzike i raznim vidovima njene javne i online prezentacije. Hip-hop  grupa čiji je rad koordinirala Tamara Simonović i tim NVO INDIGO u Drustvenom centru producirala je zajedničku pesmu. Tokom radionica, polaznici su imali priliku da rade sa poznatim muzičarima (Predrag Radovančević – BG Fank, Muha Blackstazy, Vladimir Đorđević (Minilinija)) i da čuju o istoriji hip-hop pokreta (Greg de Cuir).

  Javno predstavljanje rezultata rada u okviru programa Studije konteksta – Diverzitet diverziteta otvoreno je za sve, i biće prilika da se osmisli i predstavljanje rezultata rada polaznika iz Niša na zajedničkom Plenumu Studija konteksta u Beogradu u novembru 2014, gde će učestvovati polaznici iz svih gradova uključenih u projekat: Subotice, Beograda, Novog Pazara i Niša.

   

  Tim projekta Studije konteksta u Nišu:

  Osman Balić (Yurom Centar) –  koordinator projekta

  Turkijan Redžepi – koordinator online aktivnosti, prezentacije i dokumentacije projekta, koordinator hip-hop radionice

  Tamara Simonović (NVO Indigo) – koordinator hip-hop radionice

  Saradnici u kulturnoj produkciji: Kastrat Brijani (Lord Kastro), Dragan Osmanović, Petar Todorović, Marko Anđelković (Naopak Ništarija), Ana Đorđević, Sadik Saitović.

   

  Cilj “Studija konteksta” bilo bi preispitivanje značenja javnosti i „javnog“  otvaranje prostora kritičkih praksi u odnosu na neposredno okruženje i nasleđe civilnog društva. Kursevi ove prve godine Studije konteksta su se istovremeno odvijali u Beogradu (CZKD, koordinator: Ana Isaković), Subotici (koordinator: Branislav Filipović, Aktivni region), Nišu (koordinator: Osman Balić, YUROM Centar), Novom Pazaru (koordinator: Enes Halilović, SENT), u periodu februar-jun 2014. Polaznici programa “Studije konteksta: Diverzitet diverziteta” imali su priliku da u saradnji sa mentorima i izabranim predavačima pripreme svoje programe koje će javno predstaviti u svojim gradovima i na zajedničkom događaju u Beogradu

   

  Tim projekta Studije konteskta:

  Umetnički direktor: Borka Pavićević

  Mentori: Zlatko Paković, Ognjen Glavonić, Saša Ćirić.

  Tim projekta:

  Menadžer projekta: Aleksandra Sekulić, aleksandrasekulic@czkd.org

  Koordinatori: Ana Isaković (CZKD), Enes Halilović (Sent, Novi  Pazar), Branislav Filipović (Aktivni region, Subotica), Osman Balić (YUROM Centar, Niš)

  PR: Ljubica Slavković

  Media editor: Ivica Đorđević

  Administracija i organizacija: Slavica Vučetić

   

  Savet Studija konteksta: prof. Milena Dragićević Šešić,  Dejan Ilić (Fabrika knjiga, časopis Reč), Srbijanka Turajlić, Mladen Đorđević, Saša Ilić (Links), Atila Širbik  (Attila Sirbik, Symposion), Branislav Dimitrijević (Škola za istoriju i teoriju umetnosti u CSU, Beogradu),  Snežana Skoko (predavač na kursevima Centra za stvaralaštvo mladih), Ružica Marjanović (Festival “Na pola puta”, Užice), Ana Vujanović (TKH – projekat “Raškolovano znanje”), Vesna Milosavljević (SEEcult), Nikola Dedić, Ivana Aleksić.

   

   http://www.newpolis.org/

  Projekat su podržali: Evropska Unija – Projekat “Podrška civilnom društvu” (EU -IPA), Sekretarijat za kulturu Uprava Grada Beograda, Fondacija za otvoreno društvo, Charles Mott Foundation

   Donatori projekta

  • eu
  • mott
  • ocf
  • bg
  Podelite ovaj članak