SR / EN
 • Utorak / 27.10.2015. / 21:00
  Kondenz Festival savremenog plesa i performansa
  kondenz kvadratna

  27. oktobar, 21h: Predstava Nastavak za budućnost // Ples 2043. // Ples 2044.

  Koncept, koreografija i izvođenje: Willy Prager (Bugarska) i Sonja Pregrad (Hrvatska) 

   

  Ovaj rad je pionirski plesni performans u dva čina koji se bavi pitanjem kako će savremeni ples izgledati za 30 godina i kako će se izvoditi. Umetnici vode same sebe i publiku u vreme između 2043. i 2044. godine kako bi predstavili putovanje kroz svoje priče i lična isksutva, kao i kroz anegdote drugih plesnih umetnika iz različitih kultura i generacija.

   

  28. oktobar, 21h: Predstava Fluid Landscapes

  Koreografija: Mirko Guido (Italija)

  Izvođači: Lisa Schåman and Alberto Franceschini

  Produkcija: Alberto Franceschini

  Kompozitor: Lisa Stenberg

  Dizajn svetla: Jens Sethzman

   

  Fluid Landscapes je refleksija o percepciji identiteta. To je fizička pojavnost stalne transformacije koja vodi ka preispitivanju onoga što se čini kao već utvrđeno. U radu, dva tela istražuju temporalnost i konstantni pokret koji leži ispod onoga što se čini da je statično. Skidanjem slojeva onoga što otkriva ono što jeste, oni istražuju svaki put novu percepciju samih sebe i nove odnose sa okolinom.

  Predstava gura publiku u bezvremeno stanje hipnoze, gde su senzacije povišene i gde svest o zajedničkom iskustvu tera posmatrača da aktivno preispita svoja opažanja.

  ————————

  Kondenz Festival savremenog plesa i performansa u svom osmom izdanju predstavlja izbor najnovijih radova autora iz Srbije i Evrope koji preispituju politike, jezike i aktere savremene plesne scene, njihove strategije i komunikativnost. Iznad svega, Kondenz ističe angažovanost plesne scene na promišljanju uslova rada umetnika i posledice njihovog rada u društvenom kontekstu. Zato istupa pred publikom sa motom dance at work.

  Više o čitavom programu može se naći na www.facebook.com/dancestation.org

   Donatori projekta

  • ocf
  • bg
  • ccfd
  Podelite ovaj članak