SR / EN
 • Utorak / 20.6.2017. / 18:00
  Lokalni problemi – lokalni front
  18952697_1359375024159018_6902082494693276222_n

  U nastavku serijala “Ka drugačijem gradu”, kolektiv Ministarstvo prostora vas poziva na prezentaciju i razgovor “Lokalni problemi – lokalni front”, o iskustvima vezanim za političko organizovanje na primeru Lokalnog fronta iz Kraljeva.

  Lokalni front je grupa građanki i građana, koji nezadovoljni društveno-političkom situacijom, socijalnim statusom i duhovnom obamrlošću društva, reaguju na različite probleme u svom lokalnom kontekstu. Kao pojedinci koji za sobom imaju bogato iskustvo građanskog aktivizma namera im je da deluju kao osvešćujući i odgovorni subjekt obznanjivanja, kanalisanja i prevazilaženja opšteg nezadovoljstva, razočaranosti, obespravljenosti i osećaja nemoći. Ostvareni u profesionalnom smislu, ova grupa ljudi ukazuje i na značaj vrednovanja struke i postignutih rezultata u susretanju sa različitim problemima.

  Lokalni front deluje kao kritički nastrojena zajednica autonomnih pojedinaca, čije je društveno delovanje okrenuto vrednostima i načelima za koja se zalažemo, a u cilju očuvanja i unapređenja lokalne sredine.

  Govore aktivisti lokalnog fronta:
  Predrag Voštinić, NIkola Adžić, i Vladimir Marović

  Više na:
  http://lokalnifront.rs/

  Ovaj program omogućen je uz finansijsku pomoć regionalne kancelarije fondacije Hajnrih Bel u Beogradu.

   Donatori projekta

  • ocf
  • bg
  • ccfd
  Podelite ovaj članak