SR / EN
 • Ponedeljak / 28.9.2015. / 20:30
  Modna revija venčanica CALLA 2015/2016, Ines Janković
  CALLA - Visual kvadaratni

  INES Janković predstavila je kolekciju venčanica u Centru za kulturnu dekontaminaciju

   

  CALLA – Story of white dress – Priča o beloj haljini

   

  Modna dizajnerka, Ines Janković,  u vidu dvadesetominutne predstave, predstavila je kolekciju Calla 2015/16 iz linije Modern Bride, njenog brenda INES Atelier.

   

  Bela haljina u različitim varijantama prezentovana je na pozornici  CZKD-a, posebno scenografski osmišljenoj, u art direkciji poznate dizajnerke Marie Jelesijević.  Manekenke su se pojavljivale na sceni ispred ogromnog zida, koji je iscrtala Darija Basta, jedna za drugom u različitim belim haljinama, praćene muzikom gudačkog kvarteta Intermezzo i fantastičnim svetlosnim efektima mađarskih dizajnera svetla – La Luz.

  Zbog velikog interesovanja, Ines je prezentovala svoju novu kolekciju u dva termina, a po završetku, tradicionalno, muziku je puštala Tijana T.

   

  Ovo je bila idelana prilika da se prikaže i nakit iz kolekcije Modern bride, koji je bio izložen u dvorištu Paviljona Veljković. To je samo uvod u  novu kolekciju nakita Bird in space, koju će Ines posebno predstaviti narednog meseca.

   

  O kolekciji:

  Calla 2015/16 je kolekcija belih haljina / venčanica za narednu sezonu iz linije Modern bride. Dizajn modela je baziran na klasičnoj, vanvremenskoj eleganciji, u duhu modernog i geometrizovanog.

  Forma cveta kala je poslužila kao inspiracija za siluete modela, ali i kao svojevrsna simbolika, s obzirom na to da je kala oličenje veličanstvenosti i lepote. Otuda i ideja da se bela haljina predstavi na jedan grandiozan način, baš onako kako zaslužuje.

  Kolekcija Calla sadrži 18 modela, međusobno povezanih formom i prefinjenim materijalima. U izradi su korišćene različite vrste svila, najfiniji til, francuska čipka, kao i ručno rađene aplikacije sa Swarovski kristalima. Upravo se ovi dekorativni elementi  nadovezuju na Ines Atelier priču o nakitu.

  U antičkom dobu kala je predstavljala cvet posvecen Heri, Zevsovoj ženi. Darivanjem ovog cveta, pokazujete osobi koliko je jedinstvena, elegantna i posebna, što je upravo poruka Calla kolekcije za modernu mladu.

   

  Više o radu autorke možete saznati na Ines Atelier web-siteu i zvaničnoj Facebook strani.

   Donatori projekta

  • ocf
  • bg
  • ccfd
  Podelite ovaj članak