SR / EN
 • aktuelno
  01.08.16.
  Podrška za Liceulice
  liceulice kvadratna 2

  Svaki broj Liceulice za CZKD je bio dokaz ne samo mogućnosti da se na direktan način održi i širi zajednica oko ideje solidarnosti,
  već i ogromnog potencijala za kritičku javnost koji se može ostvariti u inače zamirućem formatu časopisa.
  Liceulice smatramo glasilom te javnosti, ali i paradigmom organizovanja te javnosti u zajedničkom radu.
  Izuzetno hrabar i promišljeno tematski koncipiran sadržaj bio je velika inspiracija u našem radu i povod za javne razgovore i programe.

  Tim Centra za kulturnu dekontaminaciju
  (Borka Pavićević, Aleksandra Sekulić, Lola Joksimović, Ana Isaković, Ljubica Slavkovic, Slavica Vučetić, Ivica Đorđević, Adam Ranđelović, Dragan Škorić, Dejan Pantić)

  ———————————————————————-

  Liceulice je pred gašenjem – treba nam vaša podrška!
  LICEULICE·THURSDAY, JULY 28, 2016
  Liceulice je program koji već šestu godinu vrlo uspešno, na merljiv i vidljiv način, doprinosi ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika ugroženih kategorija stanovnika, onih koji su iz različitih razloga dospeli na najdublju marginu društva. Onima kojima je to potrebno nudimo podršku, ohrabrenje i posao kroz, u svetu široko rasprostranjen, sistem distribucije uličnih novina.

  .
  Ne, mi se nismo umorili, nisu nas izdali ni strpljenje ni entuzijazam, ali nažalost još uvek naš opstanak ne zavisi samo od nas.
  Kada sretnete naše prodavce verovatno i ne razmišljate o tome koliko je ljudi uključeno u stvaranje kvalitetnog magazina, verovatno i ne razmišljate koliko je truda, vremena i novca uloženo da bi naši prodavci bili na ulicama, da bi imali priliku da rade i zarade (50% od svakog prodatog primerka), da budu dostojno predstavljeni javnosti, da imaju radnu odeću, dozvole, obezbeđena prodajna mesta, dnevnu podršku i još mnogo toga.

  .
  U prethodnih šest godina, u prethodnih trideset i više brojeva magazina Liceulice, u mnogo teških situacija nismo odustajali, zbog više od dve stotine naših prodavaca nismo gubili veru u Liceulice, a i broj onih koji su delili naš entuzijazam iz dana u dan je rastao. A eto danas, kada smo nedvosmisleno dokazali i sebi i drugima da sve ima smisla, da postoje dobre razvojne perspektive širenja naše priče, da smo na par koraka od pune samostalnosti i održivosti, mi se suočavamo sa pretnjom da se ugasimo i nestanemo.

  .
  Liceulice funkcioniše po principu fonda koji svoju misiju vrši prikupljajući sredstva od individualnih i korporativnih filantropskih davanja, kao i iz, baš u ove svrhe, uspostavljenih javnih i privatnih fondova. Nažalost, javna sredstva iz gradskih i republičkih fondova ostaju nam tradicionalno nedostupna, izneverili su nas i donatori – oni kojima je u misiji da podrže ovakve projekte, izneverili su nas i neki partneri među kompanijama sa kojima smo sarađivali. Jedino nas nisu izneverili građani koji kupuju magazin od naših prodavaca. Iz dana u dan sve nas je više, ali nažalost još uvek nedovoljno da bismo “stali na svoje noge”. Zato vas molimo da nam se pridružite što pre i u što većem broju i da kao individualni donatori podržite Liceulice, jer Liceulice i jeste tu da slavi i afirmiše solidarnost.

  .
  Kako možete pomoći:
  1. Donirajte bilo koju sumu, u skladu s vašim mogućnostima, jednokratno ili svakog meseca
  2. Podržite nas kroz pretplatu i postanite naš redovni čitalac
  3. Kupite sebi ili nekome majicu Liceulice iz naše kolekcije Štenderaj
  4. Proširite ove informacije
  Osnovne informacije o pretplati i donacijama:
  Cena za 6 brojeva je 900 dinara + 100 din ptt troškovi što je ukupno 1000 dinara
  Uplata se može vršiti na sledeći račun: ERSTE BANKA: 340-11006764-87
  Svrha uplate: Podrška magazinu Liceulice
  Korisnik: Liceulice, Svetozara Markovića 42a, 11000 Beograd
  *Ukoliko je uplata iz inostranstva: SWIFT: GIBARS22
  Napomena: Neke strane banke naplaćuju troškove transfera, a neke ne.

  .
  OBAVEZNO nam pošaljite potvrdu da ste se pretplatili i adresu na koju želite da dobijate magazine. Ove informacije nam možete poslati na redakcija@liceulice.org ili u privatnoj poruci na našoj FB stranici (https://www.facebook.com/LICEULICE).

  LICEULICE Svetozara Markovića 42 11000 Beograd | tel: +381112686567 | 

  Podelite ovaj članak