SR / EN
 • Nedelja / 7.6.2015. / 20:00
  Predstava Plakar, studio glume Sandre Rodić Janković
  Slika 320x320

  Studio glume Sandre Rodić Janković vas poziva na premijeru predstave „Plakar”, kojom će najstariji članovi obeležiti kraj ove školske godine.

  Bazirana na sukobljenom odnosu hetero i homo orijentisane populacije kod nas, ova predstava se na duhovit način bavi pitanjem predrasude: „Gej je ok, ali ne u mom dvorištu“, koja nas baca na lestvicu daleko od prihvatanja raznolikosti, ali koja junake ove komedije lako dovodi do takve manipulacije koja na kraju prerasta u komediju apsurda.

  Rađena po motivima francuskog filma „Le Placard“ Fransisa Vebera, ova predstava u centar stavlja Časlava, malog, neprimetnog čoveka koji dobija otkaz u firmi „Sigurex“ čija je glavna delatnost proizvodnja prezervativa. Od samoubistva ga spašavaju komšije, koje mu nude rešenje kako da, ne samo sačuva posao, već i „izađe iz plakara“. Plasiranje informacije, makar ona bila i netačna, Časlavu će iz korena promeniti život. Mada je on ostao isti, promenilo se ono kako ga drugi vide.

  Smeštena u sadašnji trenutak i prožeta zapletom koji pruža jedan drugačiji pogled na homofobiju, kombinujući komediju karaktera i komediju intrige, ova predstava vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

   

  Premijera – nedelja, 7. jun u 20h. Repriza – subota, 13. jun u 20h.

   

  Scenski pokret: Vesna Dubak Lukić

  Asistent reditelja: Ivana Adžić

  Režija: Sandra Rodić Janković

   

  Igraju:

  Časlav: Nikola Buljugić

  Trener: Strahinja Rodić

  Direktorka: Ana Nikolić

  Komšija: Nikola Mihailović

  Komšinica: Laura Ven

  Šefice: Kristina Stanojević, Lara Karpić, Tijana Garčević

  Šefovi: Stefan Durlević, Nemanja Ninković, Ilija Terzić

  Sekretarice: Ana Malbaša, Sofija Mrković, Ana Brajić

  Čistačica: Mirjana Volarev

   

   Donatori projekta

  • ocf
  • bg
  • ccfd
  Podelite ovaj članak