SR / EN
 • Subota / 6.6.2015. / 14:00
  Follow up: Mirdita, dobar dan! – Predstava za decu “Cirkus”
  kvadratna cirkus

  Predstava za decu “Cirkus” predstavlja nam dvoje dece koja prave svoj cirkus igrajući se lutkama. Oni žele da svoj cirkus predstave publici, ali predstava još uvek nije skroz gotova. S vremena na vreme, kroz pripreme cirkuske tačke, ulaze u tipične dečije svađe i čarke i potpuno zaboravljaju da pripremaju cirkus.

  6.jun, 14:00 – 16:00

  Autor: Samuil Yakovlevich Marshak

  Režija: Melihate Qena

  Glumci: May-Linda Kosumovic i Faris Berisha

  Lutke: Albert Gashi

  _______________________________________________________________________

  Festival “Mirdita, dobar dan!“ u Beogradu od 4. do 8. juna po drugi put predstavlja Beogradu kulturnu scenu Kosova, kao kulturni doprinos opštim težnjama ka uspostavljanju stalnog mira i normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

  Ideja vodilja iza festivala jeste iniciranje susreta i kulturne razmene srpske i kosovske scene kojima se stvara tradicija okupljanja i kontinuirane saradnje između dvaju društava, a u cilju poboljšanja društvenih, političkih i kulturnih odnosa Srbije i Kosova.

  Bekim Fehmiu, albanski, kosovski, beogradski, jugoslovenski i svetski glumac – simbol jedinstva, ali i raskola između dva naroda, bio je i ostao nepresušna inspiracija za stvaranje i realizaciju ovog festivala.

  Posetioci Festivala imaće prilike da se upoznaju sa kosovskom kulturnom scenom – pozorištem, filmom, muzikom, likovnim i književnim stvaralaštvom. Pored toga, predviđene su i javne debate na kojima će se kritički preispitivati odnosi Srbije i Kosova, sa stanovišta nasleđa prošlosti, ali i prespektiva saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, obrazovanja, sporta, civilnog sektora itd.

  Preuzmite celokupan program festivala ovde.

   Donatori projekta

  • ocf
  • bg
  • ccfd
  Podelite ovaj članak