SR / EN
 • Ponedeljak / 14.12.2015. / 20:00
  „PRIČE IZ DUŠE“ – FORUM TEATAR sa korisnicima psihijatrijskih usluga
  price iz duse kvadratna

  TRANSFORMATOR i Udruženje DUŠA

  Vas sa ponosom pozivaju na šesto izvođenje predstave

   

  „PRIČE IZ DUŠE“ – FORUM TEATAR sa korisnicima psihijatrijskih usluga

   

  PRIČE IZ DUŠE je interaktivna pozorišna predstava nastala na osnovu priča i iskustava članova i članica Udruženja korisnika psihijatrijskih usluga DUŠA, u saradnji sa Udruženjem KEC MNRO i TRANSFORMATOROM – platformom za transformaciju stvarnosti putem umetnosti. Cilj predstave je sa jedne strane osnaživanje samih učesnika i razvoj njihovih potencijala za zdrav i kreativan život, a sa druge strane usmeravanje pažnje javnosti na teškoće sa kojima se osobe sa psihičkim poteškoćama svakodnevno susreću i pozivanje na solidarnost kako bi se smanjila diskriminacija i stigmatizacija prema ovim ljudima, i kako bi im se omogućilo da žive dostojanstveno i ravnopravno sa ostalim članovima društva.

   

  PRIČE IZ DUŠE je predstava koja povezuje i transformiše sve prisutne, glumce i publiku, i predstavlja pozorište života koje čini da se zamislimo, osećamo, saosećamo i pokrenemo na zajedničko delovanje i stvaranje zdravijeg i tolerantnijeg društva. PRIČE IZ DUŠE otvara prostor za dijalog i briše granice između scene i auditorijuma, pozivajući članove publike da postanu izvođači na sceni i aktivni tragači za konstruktivnim rešenjima problemskih situacija u predstavi, čime mogu promeniti tok predstave, a samim tim i života, jer PRIČE IZ DUŠE predstavljaju stvarne, opipljive priče, a ovaj pozorišni događaj predstavlja vežbu za realnost.

   

  Učesnici-glumci u predstavi su članovi i volonteri Udruženja DUŠA: Nikola Repec, Petar Jugović, Milutin Savić, Ognjen Micić, Jovica Blaževski, Anđa Petrović/Sanja Trifunović, Samir Bićak i Vladimir Janković.

  Voditeljka kreativnog procesa i moderatorka interaktivnog dela predstave: Vera Erac, psihološkinja i praktičarka primenjenog pozorišta i plesa (TRANSFORMATOR).

  Izvođenje predstave omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kulturni centar REX i Dom omladine Beograda, u okviru projekta koji sprovodi TRANSFORMATOR u saradnji sa udruženjem DUŠA.

   

  Snimak predstave

  Priče iz duše, FB strana

   

  Trajanje predstave uključujući i interaktivni deo sa publikom: 120′

   

  Kontakt osobe:

  Vera Erac (Transformator) 064 613 58 99; veraa.eerac@gmail.com

  Slobodan Lazić (Duša) 062 655799

   

  ULAZ SLOBODAN!

   Donatori projekta

  • bg
  • ministarstvokulture
  Podelite ovaj članak