SR / EN
 • Petak / 10.6.2016. / 18:00
  PRIPOVEDANJE: Gilgameš i potraga za besmrtnošću
  pripovedanje kvadrat

  Posle višestrukih sastanaka i intervencija na radionicama u različitim izbegličkim centrima i sabirnim mestima u Beogradu i šire koje su vodili članovi pozorišne trupe Zukak (Zoukak theatre company)  iz Libana, CZKD i Zukak Vas pozivaju na javni susret „PRIPOVEDANJE: Gilgameš i potraga za besmrtnošću“.

  Pozorišni susret koji priča priču otvara zajednički prostor promišljanja puteva izmeštanja u istoriji i savremenim tokovima. Biće razmenjene priče javnosti, stanovništva i izbeglica u prolazu.

  Ovaj projekat je vođen Epom o Gilgamešu (Onom-koji-je-video-sve) gde se dovode u međuodnos putevi Gilgameša i savremenih „imigranata/izbeglica“: potraga za besmrtnim životom, potraga za životom dostojnim življenja, prelaskom preko reke smrti, prelaskom preko mora smrti.

   

  Datum: 10.06.2016.

  Vreme: 18.00

  Trajanje: 90 min

  Mesto: CZKD, Beograd, Srbija

   

  Događaj vode članovi pozorišne trupe Zukak: Hašem Adnan (Hashem Adnan), Žunaid Saridin (Junaid Sarieddeen), i Omar Abi Azar

   

  „Gilgameš i potraga za besmrtnošću“ je zajednički projekt CZKD i Zukak teatra, iz programa Tandem Šaml.

   

  Projekat je podržan kroz program Tandem Shaml, fondacije MitOst i Culture Resource,  uz podršku ECF,Robert Bosch StiftungStichting DOENBritish Council Mimeta.

  .
  Tandem Šaml program razmene menadžera u kulturi je inicijativa Evropske kulturne fondacije i MitOst e.V. uz partnerstvo s Culture Resource. Tandem Šaml podržava eksperimentalnu saradnju između onih koji donose promene u kulturi iz arapskog regiona i Evrope. Cilj programa je povezivanje i podsticanje menadžera u kulturi da razmenjuju znanje i iskustavo van geografskih i kulturnih granica. Lola Joksimović je menadžer ovoga projekta i predstavnik Srbije u programu.

  Događaj su podržali

  • T_logo_Shaml_Medium
  Podelite ovaj članak