SR / EN
 • Četvrtak / 7.9.2017. / 19:00
  Putovanje naivnih kišobrana
  kisobrani u bratislavi

  Projekat Putovanje naivnih kišobrana predstavlja nastavak prošlogodišnjeg projekta Naivni kišobrani koji su podržali Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Kancelarija za Slovake u dijaspori pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Slovačke i Turistička organizacija Srbije.

  Projekat se sastojao od izrade 22 orginalnih slikarskih dela sedmoro aktuelnih članova Galerije naivne umetnosti u Kovačici (Zuzana Vereski, Marija Hlavati, Jan Žolnaj, Šćefan Varga, Martin Pap, Jan Cicka, Pavel Hajko i Ivana Svetlik, koja nije član galerije). Ta dela se dalje instaliraju u kišobrane i predstavljaju jedinstvenu putujuću izložbu naivne umetnosti Slovaka iz Kovačice i Padine.

  Realizaciju ovogodišnjeg projekta je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Kancelarija za Slovake u dijaspori pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Slovačke.

   

  Do sada su “Naivni kišobrani” putovali u:

  – Kovačicu,

  – Gložan – festival Tancuj, Tancuj…
  – Vršac – festival Cirkuliranje,

  (Srbija)

  – Detvu- festival Podpolanske slavnosti
  – Bratislavu – Bratislavsko kulturno leto

  (Slovačka)

  “U narednom periodu, planiramo još da ovu, sudeći po komentarima ljudi koji su imali priliku da je vide, nesvakidašnju, izložbu prikažemo u Pančevu i Beogradu, a trenutno je u Novom Sadu na festivalu Uličnih svirača.”

   Donatori projekta

  • ocf
  • bg
  • ccfd
  Podelite ovaj članak