SR / EN
 • Petak / 13.6.2014. / 19:00
  Razgovor sa Zoranom Pantelićem
  p&pt

  Uvod u fenomenologiju Druge novosadske scene osamdesetih – razgovor sa Zoranom Pantelićem

  U petak, 13. juna u 19h

  Sa Zoranom Pantelićem pričamo o nastanku, društvenom kontekstu i alternativnim muzičkim praksama Druge novosadske scene osamdesetih, jedinstvenog fronta samoorganizovanih umetnika u Novom Sadu koji je u potpunosti egzistirao unutar privatne sfere, odnosno, uglavnom po kućama i stanovima njegovih protagonista.
  Razgovor moderira: Nenad Vujić / A hogon’s industrial guide

  Zoran Pantelić, umetnik, producent, edukator
  Osnovao umetničku asocijaciju Apsolutno 1993. godine, kolektiv koji je tokom devedesetih delovao na polju interdisciplinarnih umetničkih projekata i medijskog pluralizma (www.apsolutno.net). Asocijacija Apsolutno je prezentovala na brojnim izložbama, festivalima i simpozijumima i u zemlji i inostranstvu. Od 1995. godine učestvuje na internacionalnim simpozijumima i konferencijama posvećenim kulturi novih medija.

  Od 2001. godine osnivač i član Centara za nove medije – kuda.org koji je posvećen novim tehnologijama, umetnosti i politici. Od svog osnivanja Centar kuda.org okuplja umetnike, teoretičare, medijske aktiviste, istraživače na širokom polju: od istraživanja proizvodnih odnosa u kulturi, savremene umetničke prakse i teorije, urbanizma, do kritike novih tehnologija i do društveno-političkih tema. Pored organizovanja predavanja, konferencija i izložbi, kuda.org koncipira i uređuje izdavački projekat kuda.read.

  U zavisnosti od fenomena i formata istraživanja, Zoran Pantelić učestvuje ravnopravno u kolaborativnim praksama kao kustos, urednik, producent, autor itd; kroz različite programe izdavaštva, produkcija izložbi, prezentacije i razgovore. Internacionalni karakter rada prisutan je kroz kolaborativna istraživanja sa sličnim organizacijama i sa sličnim afinitetima iz sveta, a na lokalnom planu fokus je usmeren na propitivanje sistemskih problema u polju kulturne politike, lokalne zajednice, prostora za kulturu, itd.

   Donatori projekta

  • eu
  • mott
  • ocf
  • bg
  Podelite ovaj članak