SR / EN
 • Petak / 31.10.2014. / 20:00
  Follow up: Rende – “Sahrana jednog psa”, Tomas Plecinger
  plecigerk

  Rende i Gete – Institut u okviru programa Literarni kafe i književna mreža Traduki pozivaju vas na promociju knjige

   

  “Sahrana jednog psa”, Tomas Plecinger

   

  Razgovor sa piscem vodi Bojana Denić.

   

  Književni debi Tomasa Plecingera, roman „Sahrana jednog psa“, „pleni raznolikošću forme i sadržaja. Pisac prikazuje generaciju rastrzanu između ljubavi, želje za slobodom i odgovornošću. Tu su etnolog u ljubavnoj krizi, pisac knjiga za decu, koji je autor bestselera i vlasnik ruševine na jezeru Lugano, finska lekarka, dečak bez oca, misteriozni prijatelj, pas na samrti i skriveni rukopis, a Tomas Plecinger sve njih povezuje u veoma interesantnu, uvrnutu i dirljivu priču.“ (literaturport.de)

  „Plecingerov debitantski roman pravo je otkrovenje. Nijedan nemački pisac mlađe generacije se takvim korakom i tako odvažno, okupan plemenitim pesničkim vodama, odavno nije bacio u vrevu sveta i svetske književnosti.«Volfgang Hebel, Špigel

  Tomas Plecinger rođen je 1975. godine u Minsteru. Studirao je amerikanistiku u Hamburgu, da bi se potom upisao i na Nemački institut za književnost u Lajpcigu. Radio je u izdavačkim kućama u Hamburgu i Njujorku, a trenutno živi u Berlinu, gde radi kao pisac i novinar.
  Dobitnik je više stipendija i nosilac različitih nagrada, između ostalog i Književne nagrade Srednjenemačke radio-televizije (MDR) za 2006. godinu.

   

  Izdavačka kuća Rende

   

  Foto: Srđan Veljović

   Donatori projekta

  • ocf
  • bg
  • ccfd
  Podelite ovaj članak