SR / EN
    Saopštenje za javnost
    1958211_1378693662409809_379879103_n

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Самостални синдикат полиције Србије дели став Београдског синдиката полиције и полицијских старешина и позива на јединство свих синдиката које делују у оквриру МУП-а Р.Србије да пракса суђења „преко колена“ радницима МУП-а Р.Србије престане,што се и данас огледало у случају нашег колеге Радомира Почуче који је данас доживео осуду „преко колена“ , где је са данашњим даном колеги Радомиру Почучи престао радни однос на месту портпарола ПТЈ-а МУП-а Р.Србије.

Упознајући се тачним детаљима износимо став да је статусна објава колеге Почуча на друштвеној мрежи Фејсбуку његово лично мишљење које ни у једној речи не провлачи било ког запосленог у МУП-у Р.Србије, тако да се та објава неможе довести у вези са МУП-ом Р.Србије и његовим радним местом.Објава је његово лично мишљење, и да она подложе гоњењу по приватој тужби од стране лица која су оштећена или којима је повређен углед и част Почучином објавом.

Поштујући сва правила синдикалног рада,и не стављајући се на било чију страну,сматамо да је дошло до замене теза у објави нашег колеге, наиме он је својом објавом хтео да укаже да српски народ у целини није геноцидни народ .Као и да укаже на његове колеге који су током сукоба на КиМ-у убијени,киднаповани и нестали а о којима се још увек ништа незна или за које још увек нема кривца нити су извршиоци пронађени.

Председник

Предраг Ђорђевић