SR / EN
 • Nedelja / 29.5.2016. / 20:00
  Studio glume Sandre Rodić Janković JOŠ JEDAN BIZARAN DAN
  Studio logo 1

  Studio glume Sandre Rodić Janković

  JOŠ JEDAN BIZARAN DAN

  (po motivima drame „Bizarno“ Željka Hubača)

   

  Ova komična „studija tuge“ bavi se pitanjem tranzicionog sunovrata koji ljudskost i moralnost sa lakoćom svodi na puku farsu.

  Predstava Još jedan bizaran dan je prikaz aktuelne ispraznosti međuljudske komunikacije u kojoj pojedinac u nepodnošljivoj samoći pronalazi ishodište predajući se ponuđenom virtuelnom blagostanju.

  U tom nametnutom, brutalno agresivnom karnevalu učestvuju likovi iz različitih socijalnih slojeva, koji ne znajući kako da se snađu između potisnutih htenja i ponudjene, ali neosvojive idile, rešavaju svoje bizarne  probleme na tragikomičan način.

  Načelnik policije svoju pohlepu zadovoljava šurovanjem sa kriminalcima; nepodnošljivost postojanja leči se drogama i alkoholom; sreća se pokušava dočarati vatrometima i petardama od kojih se na smrt prepadaju kućni ljubimci; a vremenskim prilikama na našem prostoru suvereno upravlja bog Suman.

  Premijera: subota, 28. maj, prva repriza: nedelja, 29. maj 2016. u 20h.

  U predstavi igraju članovi Studija glume:

  Buljugić Nikola, Mihailović Nikola, Nikolić Ana, Stanojević Kristina, Terzić Ilija, Ven Laura, Durlević Stefan, Karpić Lara, Garčević Tijana, Malbaša Ana, Bogetić Mina, Mirković Ružica i Ćalić Branislav.

  Scenski pokret: Vesna Dubak Lukić

  Asistent reditelja: Ivana Adžić

  Dizajn: Branko Rakić

  Režija: Sandra Rodić Janković

   

  Cena karte: 200rsd

  Podelite ovaj članak