SR / EN
 • Utorak / 12.9.2017. / 19:30
  Tribina “Od linča 2001. do premijerke”
  logo pescanik

  Tribina pod nazivom “Od linča 2001. do premijerke” u organizaciji Peščanika i Beograd Prajda, biće održana 12. septembra od 19.30h u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

  U razgovoru će učestvovati Goran Miletić, direktor za Evropu Civil Rights Defendersa i član Organizacionog odbora Parade ponosa 2017, Dragoslava Barzut, LGBT+ aktivistkinja (udruženje Da se zna!) i članica Organizacionog odbora Parade ponosa 2107, Milan Đurić, koordinator Centra za promociju LGBTIQ prava (Gayten) i Dejan Ilić, razgovor vodi Svetlana Lukić.

  U leto 2011. godine pripadnici LGBT+ populacije prvi put u srpskoj istoriji pokušali su da organizuju Paradu ponosa, pod sloganom “Ima mesta za sve”. Doživeli su pravi linč, i to u centru glavnog grada nove demokratske Srbije, i u prisustvu policije… U leto 2017. Srbija je dobila prvu gej premijerku. Formalno gledano, to je veliki napredak u priznavanju ljudskih i građanskih prava pripadnika naše LGBT+ zajednice, ali…

  Na ovoj tribini govoriće se o tome šta sve sledi iza tog ALI, tj. kakvo je stvarno stanje ljudskih prava LGBT+ građana Srbije.

  Prenos uživo preko Peščanikovog YouTube kanala: https://www.youtube.com/user/pescanik

   Donatori projekta

  • ocf
  • bg
  • ccfd
  Podelite ovaj članak