SR / EN
 • Sreda / 2.7.2014. / 20:00
  Vizuelna radionica kreativnog pisanja
  IMG_2799

  U okviru programa Studije konteksta – Diverzitet diverziteta: Alternativni modeli produkcije koji organizuje Centar za kulturnu dekontaminaciju, u saradnji sa organizacijama YUROM Centar iz Niša, Sent iz Novog Pazara i Aktivni region iz Subotice,biće održana izložba Vizuelne radionice kreativnog pisanja koju su vodili likovna umetnica Vanja Subotić i pisac i publicista Atila Širbik.

   

  Subotica,  Studio 11

   

  2. jul u 20h

   

  Vizuelna radionica kreativnog pisanja koja se odvijala u protekla tri meseca pokušala je da, svodeći specifičnosti i jezik pisanja i vizuelnosti na jedan zajednički imenitelj, reši probleme koji u velikoj meri zaokupljaju mlade pripadnike generacije “ovde i sad”. Bili to problemi lokalni ili globalni, objektivni ili subjektivni, individualni ili kolektivni, društveno-građanski, politički, kulturni problemi ili pak pitanja o procesu umetničkog stvaranja.

   

  Mislimo da umetnička sloboda nije nešto unapred dato; kako bismo je našli i učinili svojom pomoću kreativnosti i svog talenta, potrebne su nam različite metode, koncepti, tehnike i strategije.

   

  Tokom radionice, osvajanjem teorijskih i praktičnih znanja, svako je mogao da pronađe sebi najbliži, sopstvenom načinu života, ličnosti odgovarajući put, na kom je, krenuvši samostalno, postao sposoban da stvori umetnička dela i razne projekte.

   

  Radovi koji će biti izloženi su nastali na osnovu jednog zajedničkog promišljanja i kolektivnog, kreativnog rada.

   

  Jedan deo izložbe obuhvata ostvarenja koja mogu da se tumače kao finalni prozvodi, foto-stripove, foto-kutiju koja bi mogla da se uvrsti u žanr objekta-umetnosti i u vezi sa njima jednu zvučnu instalaciju, dok će njen drugi deo biti tzv. dokumentarna izložba, koja uključuje alate, stvari korištene tokom radionica, koji su u kontekstu izložbenog prostora avanzovali u umetničke predmete.

   

  Nakon otvaranja izložbe koncert će održati muzička formacija Senkiháza

   

  Projekat su podržali: Evropska Unija – Projekat “Podrška civilnom društvu” (EU – IPA), Sekretarijat za kulturu – Uprava Grada Beograda, Fondacija za otvoreno društvo, Charles Mott Foundation.

   Donatori projekta

  • eu
  • mott
  • ocf
  • bg
  Podelite ovaj članak