Deca iz Zvečanske igraju za sreću, igraj i ti!

04.12.2013. | 19:00

Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (Cepora), u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije, u okviru projekta „BudiTi umetnost“ predstavlja humanitarnu izložbu koju će otvoriti dramski performans pod nazivom „Igra za sreću“. Glavni akteri i domaćini događaja su deca iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koji će predstaviti svoje slikarske radove i odigrati svoj autorski performans. U prostorijama CZKD-a, održaće se prodajna izložba, a sva prikupljena sredstva namenjena su deci koja su učinila da se projekat realizuje.
U okviru projekta „BudiTi umetnost“, deca bez roditeljskog staranja, uzrasta od 7 do 18 godina, bila su angažovana na slikarskim i dramskim radionicama, gde su bila u prilici da, negujući svoju kreativnost, prenesu lične priče. Učestvovalo je preko 30 dece iz domova „Drinka Pavlović“ i „Jovan Jovanović Zmaj“.
Izložba i performans tematski se baziraju na pojmu sreće i onoga što na nju utiče, a humanitarni karakter celokupnog događaja osmišljen je upravo u tu svrhu. Uz pomoć prijatelja iz Grupe Ide i ApsArt – Centra za pozorišna istraživanja, iznete priče dobile su svoje forme i boje koje čekaju premijerno prikazivanje.

Ulaz je slobodan
igraj za sreću!

Slični članci

Loading...