Follow up: Nisam zavijao sa vukovima

02.06.2014. | 19:00

Promocija knjige “Nisam zavijao sa vukovima”

Tomislava Jakića

Ponedeljak, 2. jun

Učesnici:

Saška Stanojlović, potpredsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji

Gradimir Gojer, reditelj, književnik i kritičar

Amer Tikveša, novinar iz Sarajeva i

Tomislav Jakić, autor

Moderator Svetlana Broz, direktorka organizacije Gariwo

U izdanju nevladine organizacije Gariwo iz Sarajeva 2013. godine objavljena je knjiga Tomislava Jakića „Nisam zavijao s vukovima“. Radi se o drugom, dopunjenom izdanju.
Knjiga je autorovo svedočanstvo, potkrepljeno dokumentima i fotografijama, o tri perioda Hrvatske: o Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata, nakon njega, i o Hrvatskoj nakon sticanja nezavisnosti. Jakić govori iz sopstvenog iskustva TV novinara, publiciste i savetnika za spoljnu politiku bivšeg predsednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića. Bez dlake na jeziku i iz prve ruke govori se o UDB-i, neoustaštvu, Titu, Tuđmanu, Mesiću, antisemitizmu u Hrvatskoj.

Tomislav Jakić rođen je 1943. godine u Zagrebu. Završio je Pravni fakultet u Zagrebu, ali se opredijelio za novinarsku karijeru na Televiziji Zagreb gdje je počeo raditi 1966. Veći dio karijere proveo je u vanjskopolitičkoj redakciji ove kuće, a jedno vrijeme bio je i vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika informativnog programa. 1992. odlazi s televizije, koja tada već nosi ime Hrvatska radio-televizija, zbog nepristajanja na politički diktat novonastale političke elite. Do 2001. nastavio se baviti novinarstvom kao slobodni novinar kada postaje savjetnik za vanjsku politiku predsjednika Stjepana Mesića. Tu funkciju obnašao je do kraja Mesićevog drugog mandata 2010. godine s prekidom od ljeta 2003. do 2005. godine.

Slični članci

Loading...