Labris i Hirschfeld-Eddy-Foundation: „Berlin – Džogdžakarta – od Hitlerovog terora do ljudskih prava danas“

13.09.2014. | 20:00

Subota, 13. septembar, 20h, CZKD

Otvaranje izložbe  „Berlin – Džogdžakarta – od Hitlerovog terora do ljudskih prava danas“.

Trajanje postavke: 4 dana

U okviru izložbe „Berlin – Džogdžakarta – od Hitlerovog terora do ljudskih prava danas“, u Centru za kulturnu dekontaminaciju biće predstavljen  21 poster na kojima je prikazan teror nad LGBT osobama tokom II svetskog rata.

Izložba je deo je međunarodne konferencije „Budućnost pripada nama: LGBT prava na putu ka pristupanju Evropskoj uniji“ koju zajednički organizuju Labris – Organizacija za lezbejska ljudska prava iz Srbije i Hirschfeld-Eddy-Foundation iz Nemačke.

Konferencija se održava 12. i 13. septembra 2014. godine u Beogradu u hotelu Metropol Palace (Bulevar Kralja Aleksandra 69) i organizuje se kao deo projekta Nemačke fondacije „Remembrance, Responsibility and Future“.

Cilj konferencije i pratećeg programa je podsećanje na stradanje LGBT osoba tokom nacističkog terora, kao i otvaranje diskusije o ljudskim pravima u okviru pridruživanja Evropskoj Uniji, uključujući nacionalne ali i međunarodne strukture, političke partije, LGBT organizacije iz Srbije i inostranstva, druge organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava, sindikate, medije, biznis sektor i sl. Pored uobičajenih tema poput govora mržnje, zločina iz mržnje, diskriminacije i sl. koje su već u prethodnom periodu ovakve i slične konferencije obrađivale, diskutovaće se i o zdravstvu, socijalnim uslugama, zapošljavanju, sportu, obrazovnom sistemu, političkoj participaciji LGBT osoba i kulturi.

Program konferencije i pratećeg programa.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...