Follow up: Ispod površine Beograda na vodi: planovi i posledice

23.10.2014. | 19:00

Građanska inicijativa Ne da(vi)mo Beograd vas poziva na razgovor o projektu „Beograd na vodi“,  metodama njegove realizacije i mogućim posledicama.

U četvrtak 23. oktobra, u 19h u Paviljonu CZKD-a, stručnjaci iz različitih oblasti će govoriti o urbanističkim rešenjima, procedurama, budžetskim troškovima i problemima nastalim zbog podilaženja vlasti i institucija privatnom investitoru zarad projekta “Beograd na vodi”.

Radovi na realizaciji projekta koji nosi epitet nacionalnog značaja su uveliko uzeli maha: planska dokumentacija se dereguliše i donosi u rekordnom roku, teren se raščišćava iako i dalje ne postoji nikakav sporazum između investitora i države, dok se izmene finansiraju iz budžeta.

Kako je do 28. oktobra moguće podneti primedbe na Prostorni plan za područje na kojem je planirana izgradnja „Beograda na vodi“, ovo je i prilika da govorimo o načinima aktivne kritike projekta i da to i realizujemo, direktnim učešćem građana.

Učestvuju:


mr. Bojan Kovačević – arhitekta, član ULUPUDS-a i član Akademije arhitekture Srbije;

prof. dr Goran Milićević – ekonomista, Ekonomski fakultet i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu;

prof. dr Ksenija Petovar – sociolog, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu;

dr Miodrag Vujošević – ekonomista, prostorni i envajronmentalni planer, naučni savetnik Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije;

Nemanja Nenadić – pravnik, Transparentnost Srbija;

Transkript razgovora tribine nalazi se na ovom linku. 

 

Podrška ciklusu

    Slični članci

    Loading...