Follow up: Rende – „Sahrana jednog psa“, Tomas Plecinger

31.10.2014. | 20:00

Rende i Gete – Institut u okviru programa Literarni kafe i književna mreža Traduki pozivaju vas na promociju knjige

„Sahrana jednog psa“, Tomas Plecinger

Razgovor sa piscem vodi Bojana Denić.

Književni debi Tomasa Plecingera, roman „Sahrana jednog psa“, „pleni raznolikošću forme i sadržaja. Pisac prikazuje generaciju rastrzanu između ljubavi, želje za slobodom i odgovornošću. Tu su etnolog u ljubavnoj krizi, pisac knjiga za decu, koji je autor bestselera i vlasnik ruševine na jezeru Lugano, finska lekarka, dečak bez oca, misteriozni prijatelj, pas na samrti i skriveni rukopis, a Tomas Plecinger sve njih povezuje u veoma interesantnu, uvrnutu i dirljivu priču.“ (literaturport.de)

„Plecingerov debitantski roman pravo je otkrovenje. Nijedan nemački pisac mlađe generacije se takvim korakom i tako odvažno, okupan plemenitim pesničkim vodama, odavno nije bacio u vrevu sveta i svetske književnosti.«Volfgang Hebel, Špigel

Tomas Plecinger rođen je 1975. godine u Minsteru. Studirao je amerikanistiku u Hamburgu, da bi se potom upisao i na Nemački institut za književnost u Lajpcigu. Radio je u izdavačkim kućama u Hamburgu i Njujorku, a trenutno živi u Berlinu, gde radi kao pisac i novinar.
Dobitnik je više stipendija i nosilac različitih nagrada, između ostalog i Književne nagrade Srednjenemačke radio-televizije (MDR) za 2006. godinu.

Izdavačka kuća Rende

Foto: Srđan Veljović

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...