Follow up: Film Balkon (Ballkoni, Kosovo, 2013, 20 min) i tribina

01.06.2015. | 19:00

PROJEKCIJA FILMA (19h) “Balkon” (Ballkoni, Kosovo, 2013, 20 min)

Režija: Lendita Zeqiraj

Uloge: Arben Bajraktaraj, Sevdai Radogoshi, Sefedin Nuredini, Osman Ahmeti, Shengyl Ismajli, Kujtim Krueziu, Gjin Kastrati, Avni Dalipi, Edona Reshitaj, Adriana Matoshi, Burhan Sejdiu, Afrim Muçaj, Mevlan Saraçi, Leonora Mehmetaj, Mejreme Berisha, Nexhmije Selca, Merfi Gashi, Shqipe Gashi, Gojart Kqiku, Flamur Hasani, Halit Bytyqi, Naim Kabashi

TRIBINA (19:30): “Kinematografije Kosova i Srbije: paralele i potencijali”, učestvuju filmski umetnici iz Srbije i sa Kosova

Govore:

Stevan Filipović, reditelj – moderator tribine
Ognjen Glavonić, reditelj
Ismet Sijarina, reditelj iz Prištine
Arian Krasniqi, dramski pisac i scenarista iz Prištine
Bujar Kabashi, filmski producent iz Prištine

„Balkon“ je kratkometražni film Lendite Zekiraj, višestruko nagrađivane kosovske slikarke, scenaristkinje i režiserke. Kao jedan od najboljih od dvadeset filmskih scenarija, „Balkon“ je finansirao Kosovski centar za kinematografiju. Film na satiričan način prikazuje kosovsko društvo i njegov razvoj 14 godina nakon rata, pod budnim okom međunarodne zajednice.

————————————————————————–

Festival „Mesec dana Prištine u Beogradu“ organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u saradnji sa Liberalno demokratskim centrom iz Prištine. Program finansira EU u okviru programa „Podrška civilnom društvu za Republiku Srbiju 2013”.
Tokom festivala “Mesec dana Prištine u Beogradu”, koji će trajati od 1. do 26. juna 2015. godine, mladi filmski i pozorišni umetnici, književnici, slikari, muzičari i drugi umetnici/e i aktivisti/kinje sa Kosova imaće priliku da predstave svoje radove publici i kolegama u Srbiji.
Festival se organizuje u okviru programa “Srbija i Kosovo: kultura bez granica” kojim želimo da doprinesemo obnavljanju ranije uspostavljenih odnosa i stvaranju novih mreža mladih ljudi, akademskih i umetničkih grupa, medija i civilnog društva iz Beograda i Prištine.
“Mesec dana Prištine u Beogradu” počinje u ponedeljak ,1. juna u Centru za kulturnu dekontaminaciju, projekcijom filma “Balkon” – dobitnikom 21 nagrade i učesnikom na 112 festivala širom sveta.

Nakon projekcije filma koji počinje u 19h, uslediće tribina na temu “Kinematografije Kosova i Srbije: paralele i potencijali” u kojoj će učestvovati filmski umetnici iz Beograda i Prištine.

Preuzmite celokupan program festivala sa ovog linka.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...