Follow up: Mirdita, dobar dan! – Festival Krokodil: PËR TË LEXUAR / ČITATI/ TO READ

05.06.2015. | 17:00

PËR TË LEXUAR / ČITATI/ TO READ

predstavlja književne spone koje su nastale u poslednjih nekoliko godina, u rasponu između Kosova i Srbije. Udruženje Krokodil u saradnji sa partnerima iz Prištine, organizacijom Qendra Multimedia, podsticalo je književne i kulturne komunikacije autora mlađe i srednje generacije, posebno u okviru zajedničkog projekta Neighbors 2014. godine. PËR TË LEXUAR / ČITATI predstavlja četvoro pisaca koji su učestvovali u rezidencijalnim programima u okviru ovog projekta kroz čitanje i dinamičan razgovor.

5.jun, 17:00 – 19:00

Učestvuju:

Tomislav Marković

Ervina Halili

Bojan Krivokapić

Arbër Selmani

___________________________________________________________________

Festival “Mirdita, dobar dan!“ u Beogradu od 4. do 8. juna po drugi put predstavlja Beogradu kulturnu scenu Kosova, kao kulturni doprinos opštim težnjama ka uspostavljanju stalnog mira i normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

Ideja vodilja iza festivala jeste iniciranje susreta i kulturne razmene srpske i kosovske scene kojima se stvara tradicija okupljanja i kontinuirane saradnje između dvaju društava, a u cilju poboljšanja društvenih, političkih i kulturnih odnosa Srbije i Kosova.

Bekim Fehmiu, albanski, kosovski, beogradski, jugoslovenski i svetski glumac – simbol jedinstva, ali i raskola između dva naroda, bio je i ostao nepresušna inspiracija za stvaranje i realizaciju ovog festivala.

Posetioci Festivala imaće prilike da se upoznaju sa kosovskom kulturnom scenom – pozorištem, filmom, muzikom, likovnim i književnim stvaralaštvom. Pored toga, predviđene su i javne debate na kojima će se kritički preispitivati odnosi Srbije i Kosova, sa stanovišta nasleđa prošlosti, ali i perspektiva saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, obrazovanja, sporta, civilnog sektora itd.

Preuzmite celokupan program festivala ovde.

U okviru Mirdita, dobar dan! festivala idućeg dana je i program: Predstava za decu „Cirkus“

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...