Follow up: Mirdita, dobar dan! – Predstava za decu “Cirkus”

06.06.2015. | 14:00

Predstava za decu “Cirkus” predstavlja nam dvoje dece koja prave svoj cirkus igrajući se lutkama. Oni žele da svoj cirkus predstave publici, ali predstava još uvek nije skroz gotova. S vremena na vreme, kroz pripreme cirkuske tačke, ulaze u tipične dečije svađe i čarke i potpuno zaboravljaju da pripremaju cirkus.

6.jun, 14:00 – 16:00

Autor: Samuil Yakovlevich Marshak

Režija: Melihate Qena

Glumci: May-Linda Kosumovic i Faris Berisha

Lutke: Albert Gashi

_______________________________________________________________________

Festival “Mirdita, dobar dan!“ u Beogradu od 4. do 8. juna po drugi put predstavlja Beogradu kulturnu scenu Kosova, kao kulturni doprinos opštim težnjama ka uspostavljanju stalnog mira i normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

Ideja vodilja iza festivala jeste iniciranje susreta i kulturne razmene srpske i kosovske scene kojima se stvara tradicija okupljanja i kontinuirane saradnje između dvaju društava, a u cilju poboljšanja društvenih, političkih i kulturnih odnosa Srbije i Kosova.

Bekim Fehmiu, albanski, kosovski, beogradski, jugoslovenski i svetski glumac – simbol jedinstva, ali i raskola između dva naroda, bio je i ostao nepresušna inspiracija za stvaranje i realizaciju ovog festivala.

Posetioci Festivala imaće prilike da se upoznaju sa kosovskom kulturnom scenom – pozorištem, filmom, muzikom, likovnim i književnim stvaralaštvom. Pored toga, predviđene su i javne debate na kojima će se kritički preispitivati odnosi Srbije i Kosova, sa stanovišta nasleđa prošlosti, ali i prespektiva saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, obrazovanja, sporta, civilnog sektora itd.

Preuzmite celokupan program festivala ovde.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...