Predstava Plakar, studio glume Sandre Rodić Janković

07.06.2015. | 20:00

Studio glume Sandre Rodić Janković vas poziva na premijeru predstave „Plakar”, kojom će najstariji članovi obeležiti kraj ove školske godine.

Bazirana na sukobljenom odnosu hetero i homo orijentisane populacije kod nas, ova predstava se na duhovit način bavi pitanjem predrasude: „Gej je ok, ali ne u mom dvorištu“, koja nas baca na lestvicu daleko od prihvatanja raznolikosti, ali koja junake ove komedije lako dovodi do takve manipulacije koja na kraju prerasta u komediju apsurda.

Rađena po motivima francuskog filma „Le Placard“ Fransisa Vebera, ova predstava u centar stavlja Časlava, malog, neprimetnog čoveka koji dobija otkaz u firmi „Sigurex“ čija je glavna delatnost proizvodnja prezervativa. Od samoubistva ga spašavaju komšije, koje mu nude rešenje kako da, ne samo sačuva posao, već i „izađe iz plakara“. Plasiranje informacije, makar ona bila i netačna, Časlavu će iz korena promeniti život. Mada je on ostao isti, promenilo se ono kako ga drugi vide.

Smeštena u sadašnji trenutak i prožeta zapletom koji pruža jedan drugačiji pogled na homofobiju, kombinujući komediju karaktera i komediju intrige, ova predstava vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Premijera – nedelja, 7. jun u 20h. Repriza – subota, 13. jun u 20h.

Scenski pokret: Vesna Dubak Lukić

Asistent reditelja: Ivana Adžić

Režija: Sandra Rodić Janković

Igraju:

Časlav: Nikola Buljugić

Trener: Strahinja Rodić

Direktorka: Ana Nikolić

Komšija: Nikola Mihailović

Komšinica: Laura Ven

Šefice: Kristina Stanojević, Lara Karpić, Tijana Garčević

Šefovi: Stefan Durlević, Nemanja Ninković, Ilija Terzić

Sekretarice: Ana Malbaša, Sofija Mrković, Ana Brajić

Čistačica: Mirjana Volarev

 

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...