Kondenz Festival savremenog plesa i performansa

27.10.2015. | 21:00

27. oktobar, 21h: Predstava Nastavak za budućnost // Ples 2043. // Ples 2044.

Koncept, koreografija i izvođenje: Willy Prager (Bugarska) i Sonja Pregrad (Hrvatska) 

Ovaj rad je pionirski plesni performans u dva čina koji se bavi pitanjem kako će savremeni ples izgledati za 30 godina i kako će se izvoditi. Umetnici vode same sebe i publiku u vreme između 2043. i 2044. godine kako bi predstavili putovanje kroz svoje priče i lična isksutva, kao i kroz anegdote drugih plesnih umetnika iz različitih kultura i generacija.

28. oktobar, 21h: Predstava Fluid Landscapes

Koreografija: Mirko Guido (Italija)

Izvođači: Lisa Schåman and Alberto Franceschini

Produkcija: Alberto Franceschini

Kompozitor: Lisa Stenberg

Dizajn svetla: Jens Sethzman

Fluid Landscapes je refleksija o percepciji identiteta. To je fizička pojavnost stalne transformacije koja vodi ka preispitivanju onoga što se čini kao već utvrđeno. U radu, dva tela istražuju temporalnost i konstantni pokret koji leži ispod onoga što se čini da je statično. Skidanjem slojeva onoga što otkriva ono što jeste, oni istražuju svaki put novu percepciju samih sebe i nove odnose sa okolinom.

Predstava gura publiku u bezvremeno stanje hipnoze, gde su senzacije povišene i gde svest o zajedničkom iskustvu tera posmatrača da aktivno preispita svoja opažanja.

————————

Kondenz Festival savremenog plesa i performansa u svom osmom izdanju predstavlja izbor najnovijih radova autora iz Srbije i Evrope koji preispituju politike, jezike i aktere savremene plesne scene, njihove strategije i komunikativnost. Iznad svega, Kondenz ističe angažovanost plesne scene na promišljanju uslova rada umetnika i posledice njihovog rada u društvenom kontekstu. Zato istupa pred publikom sa motom dance at work.

Više o čitavom programu može se naći na www.facebook.com/dancestation.org

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...