Rečotrrrrč otvaranje & poetično razmrdavanje

01.10.2015. | 19:00

Susreti poezije i performansa – Rečotrrrč biće otvoreni u četvrtak, 1. oktobra u 19 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju, uz pesme hora Horkestar i dečijeg hora „Deca sa meseca“, mlade pesničke snage dečijeg Pesničenja i predstavu Bojana Đorđeva.

Na svečanom otvaranju susreta gostima će se obratiti Joahim Ulman (Joachim Uhlmann), ispred  Ministarstva za nauku, istraživanje i umetnost Baden Virtemberga, Žan-Batist Žoli (Jean-Baptiste Joly), Akademie Schloss Solitude iz Štutgarta, kao i Marijana Cvetković iz Stanice Servis za savremeni ples i Jovan Jovanović iz Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Nakon otvaranja program susreta nastavlja se predstavom Nije to crvena, to je krv! reditelja Bojana Đorđeva, koja se bavi istraživanjem mogućnosti prevođenja revolucionarne poezije u izvedbeni gest.

Osmišljen kao zajednički novi prostor susreta poezije i performansa, Rečotrrrč ohrabruje i promoviše transdisciplinarne eksperimente umetnika koji se bave rečima i telom, jezikom i pokretom i koji kroz svoj rad preispituju granice ovih umetničkih disciplina.

Narednih dana program će se odvijati u nezavisnim kulturnim prostorima – Magacinu u Kraljevića Marka, KC Reksu i KC Gradu. Više o programu, debatama, Pesničenjima, plesnim predstavama i pikiniku možete naći na https://www.facebook.com/recotrc

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...