Beogradska premijera autorskog filma „Avala“

26.02.2016. | 19:00

Director statement:

Lična priča, proizišla iz muke, ispričana bez pomoći bilo koje vladine ili nevladine institucije i organizacije, samo uz pomoć prijatelja. Snimljena za 12 snimajućih dana, sa budžetom od 128€,  kamerom sa oštećenim objektivom i geometaskim stativom.

žanr: igrani, drama

trajanje: 110 min
Credits:

scenario i režija: Slobodan Popović

Igraju: Nermin Ahmetović, Amra Latifić, Jelena Trkulja, Marko Vujnović, Ivan Marković, Vesna Udženija, Ljiljana Simončević, Stevan Vulić, Zoran Marković, Svetlana Velikinac…

Logline:
DA LI JE TAKVO ISKUSTVO, GDE PROSTORI POČINJU DA SE GUŠE, SMANJUJU I RAZDVAJAJU LAŽNO?
Synopsis [kraća verzija]:

Posle napuštanja filharmonije, bez ičega osim zapakovanog instrumenta, smeštaj mu postaju razne psihijatrijske ustanove, dok na kraju ne završi u sanatorijumu na vrhu Avale. U tom isturenom i zaboravljenom psihijatrijskom odeljenju, poznatom i kao Avalska dnevna bolnica, gospodin Dedić čeka da bude vraćen u realni svet.

Dani gospodina Dedića teku sporo, kao i u svakoj bolnici. Kod njega mahom u borbi sa svojim avetima iz snova, šetnjama po okolini, od spomenika Neznanom junaku do televizijskog tornja. Kad može da zaspi, sanja umišljene ratove i zločine za koje mu kažu da se nisu dogodili. Ima bolesnu grižu savesti što svojom muzikom sva ta zverstva nije mogao da spreči.

Specifications:

žanr: igrani, drama

trajanje: 110 min

format: DCP, Kolor, 1:1.85, Dolby surround

producent: Art Beat Centar

godina proizvodnje 2015.

snimano 2013, u Beogradu i okolini

jezik: Srpsko-hrvatski, engleski, nemački (engleski titl)

Screenings / Awards:

Indie Film festival 2015, Switzerland, December 18, 2015, Svetska premijera,
proglašen Najboljim igranim filmom

Singapore World International film Festival (april 2016)

Official selection

London Show Film Festival (april 2016)

Official selection

Limiere 2016, CinemaAvvenire, (maj 2016)

Official selection

zvanični website:

avala.eu.pn

svetska prezentacija:

http://worldfilmpresentation.com/node/797

online screener:

https://filmfreeway.com/project/435644

trejler:

Slobodan Popović

Rođen 1966, u Beogradu, Od 1988. član Udruženja dranskih umetnika Srbije, radi kao inspicijent u pozorištu. Avala je njegov prvi celovečernji igrani film. Između ostalog do sada je kao reditelj i scenarista snimio nekoliko kratkih, dokumentarnih (Torpedo, 1998, kratki, Fiks Fokus, Berač bilja, 2000, dokumentarni,) i mahom wildlife filmova (Beloglavi sup – čovekov prijatelj, 2004, u produkciji Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Kamena gora, 2008. produkcija ZZPS i Kraljevina Španije), kao asistent reditelja i montažer filma Next Door Murder, nekoliko TV serija (Znam i ja ponešto, Svet na tanjiru), kao direktor fotografije (serija Pazi mladost)…

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...