Rehabilitacija kuća pogođenih poplavama u Srbiji

02.03.2016. | 12:00

Promocija projekta i filma

“REHABILITACIJA KUĆA ZASNOVANA NA POTREBAMA SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA KOJE SU BILE POGOĐENE POPLAVAMA U SRBIJI”.

Biće prikazani:

TV reportaža „Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u Srbiji“ autorke Ivane Buš Jović 

i televizijski dokumentarni film „Posle poplava“ Želimira Žilnika 

Govore:

Isabel Perich – Direktorka Swiss Cooperation Office Serbia

Robert Bu – Ekumenska humanitarna organizacija Novi Sad

Želimir Žilnik – reditelj filma

Dragana Rajić – Centar za proizvodnju znanja i veština Novi Sad

Ivana Buš Jović – novinarka

Projekat “Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u Srbiji” zajednički su realizovale dve partnerske organizacije – EHO (Ekumenska humanitarna organizacija) iz Novog Sada i HEKS–EPER (Humanitarna služba protestantskih crkava u Švajcarskoj), iz Ciriha, Švajcarska, a finansirale su HEKS/EPER, „Švajcarska solidarnost“ (Swiss Solidarity) i „Švajcarska agencija za razvoj i saradnju“ (Swiss Agency for Development and Cooperation).

Projekat je realizovan u periodu između 1. avgusta 2014.– 31. decembra 2015. godine, na teritoriji opštine Valjevo, opštine Šabac, gradske opštine Lazarevac i gradske opštine Obrenovac. Projekat se fokusirao na rehabilitaciju poplavama oštećenih kuća za ugrožene porodice, odnosno Rome/kinje i druge socijalno ugrožene kategorije, koje žive u podstandardnim naseljima i imaju loše uslove stanovanja.

Tokom trajanja projekta, nezavisni tim CPZV-a u saradnji sa produkcijskom kućom Playground produkcija iz Novog Sada, dokumentovao je tok realizacije i primenjenu metodologiju rada na terenu. Rezultati ove inicijative – tv reportaža u trajanju od 6 minuta, autorke Ivane Buš Jović  i televizijski dokumentarni film autora Želimira Žilnika, biće prikazani u sredu 02. marta 2016. godine u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21 u Beogradu sa početkom u 12 časova.

 Poslušajte AUDIO SNIMAK događaja: https://soundcloud.com/czkdbelgrade/rehabilitacija-kuca-pogodenih-poplavama-u-srbiji-2-mart-2016

Slični članci

Loading...