Ring Ring festival: Laurent Bigot „Le Petitt Cirque“

20.05.2016. | 18:00

Međunarodni festival nove muzike “Ring Ring” nudi od 14. d 22. maja u Beogradu, uprkos neizvesnom i kriznom budžetu, niz zanimljivih koncerata muzičara svetske i domaće scene, među kojima su legendarni američki fri džezer Džo MekFi (Joe McPhee), japanski istraživač zvuka Otomo Jošihide (Yoshihide), norveški bubnjar Pal Nilsen-Lav(Paal Nilssen-Love) i džez sastav Cortex, te francuski umetnik Loran Bigo (Laurent Bigot), najavljen kao potencijalni festivalski hit.

Kao potencijalni hit festivala, organizatori su najavili nastup Lorana Bigoa, francuskog umetnika sa projektom Le Petit Cirque, koji će održati dva performansa 20. i 21. maja u 18 sati u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Program 21. “Ring Ringa” je nešto svedeniji nego prošle godine – zbog neizvesne finansijske podrške. Kao i obično, podržali su ga strani kulturni centri u Beogradu i očekuje podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije. Pomoć u poslednji čas stigla je od dve domaće organizacije: Indi i Samoorganizacija (zaslužna za novembarsko gostovanje Vilijema Parkera).

Ulaznice za 21. “Ring Ring” nalaze se u prodaji u Rexu i u CZKD-u.

Karte za nastupe u CZKD-u su 300 dinara i nisu uključene u komplet.

Web-site festivala: www.ringring.rs/

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...