CZKD Bioskop / Ognjen Glavonić: DUBINA DVA

17.06.2016. | 20:00

Posle prikazivanja na festivalima (Berlinalu, Beldocsu) i u gradovima Srbije, film „Dubina dva“ reditelja Ognjena Glavonića prikazaćemo u CZKD Bioskopu i razgovarati o njegovom procesu stvaranja, recepciji i ulozi dokumentarnog filma u društvenim procesima postjugoslovenskog prostora.

O filmu će razogovarati Ognjen Glavonić, Sandra Orlović i Aleksandra Sekulić.
DUBINA DVA 
Srbija, Francuska / 2016 / 80 min

Koristeći se kombinacijom svetla i zvuka – živih svedočanstava i snimaka lokacija na kojima su se zločini desili, DUBINA DVA je eksperimentalni dokumentarac o masovnoj grobnici u predgrađu Beograda, koji se direktno, a na meditativni i hipnotišući način, obraća doživljajima, mašti i osećanjima gledaoca. Film predstavlja gest otpora zaboravu koji se neguje, pokušaj da se otkrije, rasvetli i da glas pričama koje su i dalje zatrpane u tišini.

Režija, scenario: Ognjen Glavonić

Montaža: Jelena Maksimović

Kamera: Tatjana Krstevski
Zvuk: Jakov Munižaba
Produkcija: Dragana Jovović (Non-Aligned Films)
Sandra Orlović (Fond za humanitarno pravo)
Ko-producent: Sophie Erbs (Cinéma Defacto, Francuska)

CZKD Bioskop realizuje se uz podršku Ministarstva kulture, medija i informacionog društva Republike Srbije. CZKD Bioskop ima za cilj osvajanje prostora prikazivanja filma koji ne robuje imperativu samoodrživosti mašine kulturnih industrija već evocira specifičnu tradiciju gledanja i proizvodnje filma koju su negovali kino klubovi i filmske škole i ovom praksom uticali na celokupnu filmsku kulturu upravo odnosom poštovanja prema svim učesnicima i elementima filmskog procesa. Kontakt: aleksandrasekulic@czkd.org

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...