Kratki kurs prostornog i urbanističkog planiranja

11.08.2016. | 18:00

Kolektiv Ministarstvo prostora vas poziva na predavanje i predstavljanje publikacije „Mali vodič kroz planiranje gradova“ koje će održati Milan Stajić, arhitekta – urbanista u okviru serije predavanja i razgovora „KA DRUGAČIJEM GRADU“.

Da bi razvoj gradova i sredine u kojoj živimo bio pravedan, sve zainteresovane strane treba da su adekvatno i blagovremeno informisane, poseduju znanje o planiranom razvoju i njegovim posledicama i da su uključene u sve faze procesa planiranja. U srpskoj realnosti, informisanost i uticaj su na strani političke i ekonomske elite koja inicira same planove, dok učešće građana zavisi od njihove mogućnosti da razumeju posledice planiranih izmena i da se (najčešće) vaninstitucionalno organizuju. Nevezano od toga da li se borba za lokalnu zajednicu vodi na ulici ili putem primedbi na plan, razumevanje planova postaje ključno.

Ideja nam je da se na ovom predavanju upoznamo s rečnikom, procedurom i akterima prostornog i urbanističkog planiranja, planskim i pravnim okvirom, kao i sa osnovnim metodama i mehanizmima za analizu i planiranje prostorne organizacije grada.

Na predavanju bićete u prilici da preuzmete vaš primerak publikacije „Mali vodič kroz planiranje gradova“ , čija je elktronska verzija dostupna na:

https://issuu.com/ministarstvoprostora/docs/prirucnik_

Događaj je deo serije predavanja, tribina i razgovora o novim gradskim politikama – „KA DRUGAČIJEM GRADU“.

Ovaj program omogućen je uz finansijsku pomoć regionalne kancelarije fondacije Hajnrih Bel u Beogradu.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...