Poziv za studente za učešće u imaginarnom putovanju kroz vreme (2028. godine)

23.01.2017. | 23:55

Poziv za studente da uzmu učešće u imaginarnom putovanju kroz vreme (2028. godine), u umetničkom projektu Rumunskog umetnika Daniela Djama (Bukurešt, 1987.)
Umetnički projekat „Rectangular hopes“ zasnovan je na fikciji i fokusira se na izradu imaginarnog arhiva budućnosti, pri čemu se anticipiraju rezultati borbi i tenzija s kojima se trenutno suočavamo unutar evropskog prostora, pokušavajući istovremeno da razumemo i reflektujemo ne tako davne Jugoslovenske ratove.

Konstruisana fikcija iz 2028. godine osvetliće priče 16 migranata, koje će uveliko biti inspirisane istinitim pričama proisteklim iz posledica Jugoslovenskih ratova. Svedočanstva očevidaca sukoba koji su se dešavali na teritoriji Srbije biće pomešana sa imaginacijama pripadnika mlađih generacija koji nikad nisu videli  ratove jer su rođeni nakon njihovog završetka.  Prošlost će biti pomešana sa sadašnjošću da bi se na najbolji način reflektovala budućnost.

Od učesnika projekta se očekuje da budu vodiči kroz projekat i njegovi naratori jer će se kroz ovaj projekat materijalizovati budućnost zemlje u godinama koje dolaze.

Rad će rezultirati arheološko-arhivskom instalacijom, u kojoj će audio-vizuelni elementi biti pomešani sa materijalnim.
Period realizacije: od 18. januara  do 7. februara 2017. godine
Prijave slati na e-mail: testimony@czkd.org

Prijave se primaju do 23. 01. 2017.

Ovaj umetnički rad realizuje se u okviru projekta Svedočanstvo – istina ili politika: koncept svedočanstva u komemoraciji Jugoslovenskih ratova.i podržan je od strane programa Evropske Unije – Evropa za građane.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...