Live Soundtrack #24 – A//O / Hetem/ Andrija./ Zen Terminal

27.04.2017. | 20:00

Audiovizuelna inicijativa Kino Pleme (grupa: Kino Pleme – Live Soundtrack) poziva vas na novo izdanje događaja u okviru kojeg okupljamo domaću DIY i underground elektronsku i elektroakustičnu scenu u vidu stvaranja zvučnih pratnji za dela klasičnog i savremenog eksperimentalnog filma i animacije.

U okviru 24. izdanja događaja koji više od dve godine predstavlja i otkriva neka nova i uzbudljiva imena sa lokalnih mikro scena odlučili smo da ukrstimo neke od viđenijih izvođača iz sfere eksperimentalnijeg tehna sa novim i mladim nadama istog, a spojili smo ih sa filmovima koji svaki, na svoj način emuliraju ritmičku strukturu njihovih traka. Očekuje vas kao i uvek halucinantni i hipnotički doživljaj sa apstraktnim vizionarskim i snoviđajnim filmovima, kao i pojačani miris i ukus audiovizuelnih sinestezija.

Nastupaju:
________________________________________________________________________________

1. A//O

Petar Mirković je jedan od rezidenata kluba Drugstore Beograd i već godinama važi za jedan od najuzbudljivijih live techno projekata. U poslednje vreme u okviru svog projekta nastavlja istraživanje arapskih melodija i zvukova, kao i euklidovskih (algo)ritama i psihodeličnih etničkih tonaliteta, posebno na izdanjima Sakpaktu i Karstfenster.

https://atom-output.bandcamp.com/

https://soundcloud.com/atom-output
_________________________________________________________________________________

Svira muziku za film:

Ron Rice – Chumlum (USA, 1964, 23′)

Jedan od najznačajnijih dokumenata američkog kontrakulturnog filma, ovaj film je improvizatorni psihodelična trans sačinjen od mnogo duplih ekspozicija unutar simboličkog harema gde akteri glume opijatske scene u epicentru hipi Šeherezade.
____________________________________________________________________________________

2. HETEM

Hetem je samostalni projekat Strahinje Beganovića, koji u izvođenju svoje muzike uglavnom koristi gitaru, analogni sintisajzer procesiran gitarskim pedalama i niz unapred produciranih lupova i semplova. Njegova muzika je mračnija, teksturalna i atmosferična, sa izraženim basom i dronovima, a takođe je korišćena i kao podloga za audiovizuelne instalacije (kao THUS FAR duo)
______________________________________________________________________________________

Svira muziku za film:

Gustav Deutsch – Film Ist (1-2) (AU, 1998-2004, 13′)

Jedan od najpoznatijih austrijskih reditelja današnjice i autor hiperrealističkog filma Shirley : Visions of Reality u prva dva dela svog omnibusa Film Ist, prikazuje nam film o fenomenologiji filmskog medija i pokretnih slika, posvećen naučnoj laboratoriji kao izvorištu nastanka filma.
______________________________________________________________________________________

3. Andrija.

Andrija Čugurović je novo ime lokalne eksperimentalne tehno scene, čije trake karakteriše vrlo energična i kompleksna ritmična struktura bliska IDMu sa euforičnijim udarcima tehna, neobične i povremeno industrijalne teksture i semplovi, ali i povremeno melodičniji sintaški momenti. Žurka u glavi ovog laptop i bedroom producenta, prvi put će se odigrati uživo.

https://soundcloud.com/androan97

https://soundcloud.com/user-909593729-279933668
__________________________________________________________________________________

Svira muziku za film:

Toshio Matsumoto – Atman (JP, 1975, 12′)

„Usamljena prilika sedi napolju i nosi masku ženskog demona, a posmatramo je iz različitih uglova, maničnih zumiranja i epileptičnih montažnih skokova. “
________________________________________________________________________________________

4. Zen Terminal

Zen Terminal je novi projekat Miloša Dimitrijevića, koji je poznat i pod pseudonimom IIIV i kao stalni član Old Soviet Dogs, redovnog benda koji nastupa na Live Soundtracku. Kao i IIIV, i Zen Terminal je naklonjen zvuku dub techna, s tim što ima više retro šmeka, ekstatičniju i plesnu strukturu namesto dubokih i meditativnih ambijenata i dronova , nalik kultnom bendu sa Warp kataloga, Seefeel i još nekim projektima iz 90ih.

https://soundcloud.com/11000

https://iiiv.bandcamp.com/
_____________________________________________________________________________________

Svira muziku za film:

Piotr Kamler – Une Mission Ephemere (FR, 1993, 8′)

„Meditacija o mehanizmima mašte, sa robotom koji oživljava iz kocki i polako istražuje univerzum u kome raste…“
_______________________________________________________________________________________

Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...