Live Soundtrack #26 – Dave Phillips/ Y/6543 & Zhe Pechorin & Slobodan Reković/ Shaan

22.05.2017. | 20:00

Audiovizuelna inicijativa Kino Pleme (grupa: Kino Pleme – Live Soundtrack) poziva vas na novo izdanje događaja u okviru kojeg okupljamo domaću DIY i underground elektronsku i elektroakustičnu scenu u vidu stvaranja zvučnih pratnji za dela klasičnog i savremenog eksperimentalnog filma i animacije.

Live Soundtrack #26 dešava se 22-og maja u Centru za kulturnu dekontaminaciju a to je i datum kada kreće evropsko emitovanje treće sezone serije Twin Peaks te ćemo ovo druženje obeležiti sa malim omažem ovoj kultnoj seriji.

Na zvučnom planu vas očekuju industrijalne simfonije, ritualne protestne muzike, mešavina klasičnog Live Soundtracka i audiovizuelnog performansa. Prvi put kolektivna tehno improvizacija Y/6543, Zhe Pechorin i Slobodana Rekovića, zvučni umetnik iz Švajcarske Dave Phillips sa svojim telesnim performansom, tehno improvizacija Shaan na Korg Electribeu i jedna misterija od nastupa u duhu TPa.

Dame i gospodo, prepare your seats and enter_the_lodge!

Nastupaju:
___________________________________________________

1. Dave Phillips (Švajcarska)

Dave Phillips se na sceni nalazi preko 25 godina, iza sebe ima više od 190 izdanja te je svirao na više od 500 koncerata u 40 zemalja.

Metodi kojima se koristi su audio de/konstrukcija, psihoakustika (slušna percepcija), zvučni rituali, kompozicije i performansi. Alati kojima se koristi su glas, telo, terenski snimci, elektronika, objekti, video.

Tematski se Dave Phillips u svom radu dotiče zaštite životne sredine, životinjskih i ljudskih prava sa egzistencijalnim konotacijama, čime najviše naglašava kako se ove i srodne teme međusobno povezuju na poseban način.

Sonični aktivizam i ritualna protestna muzika!

http://dave-phillips.bandcamp.com/

https://soundcloud.com/dave-phillips

___________________________________________________

2. Y/6543 & Zhe Pechorin & Slobodan Reković

Y/6543

Igor Kačavenda je mišljenja da krajnji produkt njegovog stvaralaštva proizilazi prvenstveno iz ljubavi prema muzici, ali potom i umetnosti uopšte. Usmeren je na istraživanje apstraktnog , minimalističkog ambijentalnog Techno zvuka.
Igor je do sada ostvario 4 izdanja u saradnji sa izdavačkom kućom Lett Records (France), Hypnotic Landscapes Records (Poland), Accents Records (France). Pored muzičkog izražavanja, crta i slika najčešće u digitalnoj formi.

https://lettrecords.bandcamp.com/album/tyr-lrcd021

https://accentsrecords.bandcamp.com/album/accent003-y-6543-scanning-ep

http://www.junodownload.com/products/y-6543-edmos-ep/2996419-02/

website link sa crtežima : http://y6543.info/

Zhe Pechorin

Zhe Pechorin je pseudonim Anđeline Mićić koja je do sada ostvarila 3 samostalna izdanja u saradnji sa izdavačkom kućom Generation Bass, kao i jedno v/a izdanje u koje je uključen njen remix za „The Last Sacrifice“ holandskog producenta Streamera.

Dosadašnja ostvarenja su rezultat prihvatanja izazova, apsolutne spontanosti, igre i intuicije, što je dovelo do razvoja i oblikovanja zvuka koji Zhe danas uglavnom koristi. U poslednjih nekoliko meseci ona kombinuje ambient, modernu klasičnu muziku, atmosferični tehno, kao i ritualne repetativne perkusije što se najviše može čuti u poslednjim trakama zbog kojih ova samouka producentkinja dobija ponude za nova muzička izdanja i međunarodnu saradnju.

https://soundcloud.com/zhe-pechorin

Slobodan Reković

Slobodan Reković je muzičar iz Pančeva koji usled količine vremena koje provodi pored sintisajzera živi u strahu da i sam ne postane jedan. Pored sintova, gaji nenastranu ljubav prema ritam mašinama i semplerima. Vođen mišlju da su žanrovi, kao i medjudržavne granice imaginarna stvar, trudi se da se misli i dela van kutije.

___________________________________________________

Sviraju muziku za film:

Lutz Dambeck – Einmart (DDR, 1981, 14′)

U čudnom, vanzemaljskom svetu, stvorenje bez nogu, koje se vuče svojim vratom po pustinji, u kojoj se nalaze džinovske stene u obliku ušiji i kreature sastavljene od delova ljudskih tela, pokušava da poleti. Ova kratka animacija nalik je miksu pejzaža iz Fantastične planete i ranim radovima Valerijana Borovčika.“
___________________________________________________

3. Shaan

Shaan je projekat Jovane Ivanac, koja se produkcijom bavi od 2014. godine, kada joj je otkriven svet eksperimentalne elektronike i mašina. Prilikom nastupa koristi samo Korg Electribe ESX-1, jer uživa u istraživanju mogućnosti koje jedna jedina mašina može da pruži. Ipak, pošto su se dobro upoznale, planira da uskoro proširi set-up. Improvizacija je dimenzija u kojoj se oseća najprijatnije, s obzirom da svoju muziku shvata pre svega kao sintezu lične ekspresije i spoljašnje atmosfere u trenutku. Fascinira je neponovljivost na taj način dobijenog zvuka. Trenutno radi na svom prvom izdanju za američki label Modern Tapes, koje će se pojaviti na kaseti u toku 2017. godine.

https://soundcloud.com/shaancloud

___________________________________________________

Radi muziku za film:

Aleksandar Ilić – Malj (SFRJ, 1977, 10′)

„Malj“ (1977) je slučajno snimljen. U to vreme sam za „Jugoslavija publik“ radio film o poljoprivredi u Jugoslaviji. U „Koki“ Varaždin video sam traku na kojoj se vršila selekcija pilića. Crni pilići su slabije napredovali u procesu tova. Genetska služba fabrike ih je eliminisala, a ako bi neko i stiglo na pokretnu traku za odabir, završavalo bi u kontejneru – ispod malja. Forsirani su „beli“. Sam čin bio je užasan. Podsetio me je na Hitlerovo vreme, na logor. Uostalom, svako bi imao svoje tumačenje, metaforu…
__________________________________________________

Ulaz je na donacije, sav prihod od događaja ide izvođačima.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...