Lokalni problemi – lokalni front

20.06.2017. | 18:00

U nastavku serijala „Ka drugačijem gradu“, kolektiv Ministarstvo prostora vas poziva na prezentaciju i razgovor „Lokalni problemi – lokalni front“, o iskustvima vezanim za političko organizovanje na primeru Lokalnog fronta iz Kraljeva.

Lokalni front je grupa građanki i građana, koji nezadovoljni društveno-političkom situacijom, socijalnim statusom i duhovnom obamrlošću društva, reaguju na različite probleme u svom lokalnom kontekstu. Kao pojedinci koji za sobom imaju bogato iskustvo građanskog aktivizma namera im je da deluju kao osvešćujući i odgovorni subjekt obznanjivanja, kanalisanja i prevazilaženja opšteg nezadovoljstva, razočaranosti, obespravljenosti i osećaja nemoći. Ostvareni u profesionalnom smislu, ova grupa ljudi ukazuje i na značaj vrednovanja struke i postignutih rezultata u susretanju sa različitim problemima.

Lokalni front deluje kao kritički nastrojena zajednica autonomnih pojedinaca, čije je društveno delovanje okrenuto vrednostima i načelima za koja se zalažemo, a u cilju očuvanja i unapređenja lokalne sredine.

Govore aktivisti lokalnog fronta:
Predrag Voštinić, NIkola Adžić, i Vladimir Marović

Više na:
http://lokalnifront.rs/

Ovaj program omogućen je uz finansijsku pomoć regionalne kancelarije fondacije Hajnrih Bel u Beogradu.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...