Putovanje naivnih kišobrana

07.09.2017. | 21:00

Projekat Putovanje naivnih kišobrana predstavlja nastavak prošlogodišnjeg projekta Naivni kišobrani koji su podržali Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Kancelarija za Slovake u dijaspori pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Slovačke i Turistička organizacija Srbije.

Projekat se sastojao od izrade 22 orginalnih slikarskih dela, sedmoro aktuelnih članova Galerije naivne umetnosti u Kovačici (Zuzana Vereski, Marija Hlavati, Jan Žolnaj, Šćefan Varga, Martin Pap, Jan Cicka, Pavel Hajko i Ivana Svetlik, koja nije član galerije). Ta dela se dalje instaliraju u kišobrane i predstavljaju jedinstvenu putujuću izložbu naivne umetnosti Slovaka iz Kovačice i Padine.

Realizaciju ovogodišnjeg projekta je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Kancelarija za Slovake u dijaspori pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Slovačke.
Do sada su „Naivni kišobrani“ putovali u:

– Kovačicu,

– Gložan – festival Tancuj, Tancuj…
– Vršac – festival Cirkuliranje,

(Srbija)

– Detva, festival Podpolanske slavnosti
– Bratislava – Bratislavsko kulturno leto

(Slovačka)

U narednom periodu, planiramo još da ovu, sudeći po komentarima ljudi koji su imali priliku da je vide, nesvakidašnju, izložbu prikažemo u Pančevu i Beogradu, a trenutno su u Novom Sadu na festivalu Uličnih svirača.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...