Live Soundtrack 29 – Magma Trakt / Flesh Community / Mija Milović/ Andrija. & motus.lumina

13.10.2017. | 20:00

Audiovizuelna inicijativa Kino Pleme (grupa: Kino Pleme – Live Soundtrack) i CZKD bioskop pozivaju vas na novo izdanje događaja u okviru kojeg okupljamo domaću underground elektronsku i elektroakustičnu scenu u vidu stvaranja zvučnih pratnji za dela klasičnog i savremenog eksperimentalnog filma i animacije.

Novi semestar, u kome vas očekuje čak pet izdanja, započinjemo sa horor specijalom za petak 13-i. Očekuju vas neobični akustični i elektronski zvučni performansi uz pratnju neoekspresionističkih horora koji liče na Eraserhead i nadrealističkih košmara inspirisanih fotoportretima kurtezane iz 19.veka, a po prvi put vam predstavljamo i VJ program : kao intro, specijalni gosti iz Argentine, audiovizuelni duo motus.lumina spojiće se sa mladom nadom lokalne tehno scene, Andrijom Čugurovićem, koji će vam predstaviti neke od svojih novijih zvukova.

__________________________________________________

/ Ekspresija atavizma /

Opener: Motus Lumina Vs Andrija. – audiovizuelni performans

motus.lumina

Motus Lumina je dizajn kolektiv iz Buenos Ajresa koji se bavi dizajnom unutrašnjih i spoljnjih stejdževa, vi-džejingom, animacijom, interaktivnim dizajnom, videomapiranjem, AV projektima i muzikom. Stvaraju interaktivne vizuelne projekte integrisane sa zvukom, podacima i bilo kojim tipom digitalnih uređaja. Motus Luminu je osnovao Temel Hüseyin Kuru a.k.a VJ Vidbeat (Istanbul) i Claudia Hiroki (Buenos Aires). Od februara 2015.Motus Lumina kreira projekte za mnoge umetnike, muzičare, festival i umetničke kolektive širom sveta.

https://motuslumina.com/

ANDRIJA.

Andrija Čugurović je novo ime lokalne eksperimentalne tehno scene, čije trake karakteriše vrlo energična i kompleksna ritmička struktura bliska IDMu sa euforičnijim udarcima tehna, neobične i povremeno industrijalne teksture i semplovi, ali i povremeno melodičniji sintaški momenti. U okviru ovog nastupa predstaviće vam svoj novi materijal i trake.

https://soundcloud.com/androan97

https://soundcloud.com/user-909593729-279933668

______________________________________________

Glavni program: 

Magma Trakt

Prazni rituali hipotetičkih antitehnoloških religija, koje trapavo izvodi rašljar hobista iz Beograda Nikola Vitković [Alone in Heaven, putopisi…]. trenutno, pored antitehnološkog i u antiambijentalnom raspoloženju, tako da ne očekujte… ništa.

https://soundcloud.com/magmatrakt

Svira muziku za film:

Patrik Bokanovski – Žena koja stavlja puder (1972)

„Narativ“ filma je takav da generiše svakakva čitanja, od diskursa o lepoti i maskama do metakomentara o Francuskoj revoluciji…a snoviđajne i košmarne sekvence se samo nižu…

Flesh Community

The Flesh Community je mračni elektro sastav iz Beograda, aktivan od 2013. Inspirisani širokim spektrom zvukova urbane melanholije, od punk-a preko dark-wavea pa sve do trapa i techna, stvaraju novu vrstu blues muzike za nemirne duše.

https://thefleshcommunity.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=UExo_gp_0W4

Sviraju muziku za film:

Dejvid Lodž – Grofica od Kastiljona (2000)

Ovaj nadrealistički košmar od filma je inspirisan fotoportretom iz 1855 godine i likom poznate kurtizane tog doba, a koristi se magičnim trikovima ranih filmova da bi stvorio jezivu i mističnu atmosferu.

Mija Milovic

Mija Milović je vokalistkinja, dirigentkinja hora i muzičarka iz Danske koja spaja avangardu i performans art, dok pravi nikotonične tehno bitove, neobične oblike gamelan muzike od kojih će vam se zavrteti u glavi i melanholične ljubavne pesme. Članica je sastava KVINDEBANDET, SAV, Dirty Nun Tekno Crew i The Holy Couple

http://www.s-i-l-e-n-t-a-t-o-m-s.org/

https://soundcloud.com/mija-milovic

Svira muziku za film:

Piotr Dumala – Zidovi (1988)

U “Zidovima” poljski animator stvara klaustrofobičnu atmosferu zatvorske ćelije ili detektivske “kutije”…Sa egzistencijalističkim tonovima i kao u čudnim, napuštenim gradskim ambijentima u slikama De Kirika njegova umetnost je refleksivna i uznemiravajuća…

_____________________________________________________

CZKD Bioskop ima za cilj osvajanje prostora prikazivanja filma koji ne robuje imperativu samoodrživosti mašine kulturnih industrija već evocira specifičnu tradiciju gledanja i proizvodnje filma koju su negovali kino klubovi i filmske škole i ovom praksom uticali na celokupnu filmsku kulturu upravo odnosom poštovanja prema svim učesnicima i elementima filmskog procesa
______________________________________________________

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...