Drugo izdanje festivala eksperimentalnog filma – The Unforeseen

12.11.2017. | 00:00

17-18. Novembar 2017.

Međunarodni festival eksperimentalnog filma THE UNFORESEEN je koncipiran kao podrška za refleksiju, razvoj i produkciju eksperimentalnog filma. Ovaj festival je zamišljen kao otvaranje prostora za artikulisanje novih politika javne podrške i obezbeđivanje infrastrukture, obrazovnih i produkcijskih modela u razvoju eksperimentalnog filma. To će biti ostvareno kroz diskutovanje o značenju eksperimentalnog filma danas, kao i o njegovim mogućim praksama. Format će biti obrazovne prirode, uz poseban i takmičarski filmski program praćen predavanjima.

Cine-Scope – Takmičarski program 8/16mm

Ovaj, takmičarski, program je proizvod saradnje između Filmskog festivala The Unforseen i analogne filmske laboratorije i audio-vizuelne inicijative iz Beograda, Kino pleme. Cilj ovog izbora je da se predstave najuzbudljiviji radovi analognog filma danas, koji dolaze ujedno iz tokova međunarodnih filmskih laboratorija i nezavisnih filmskih stvaralaca, na 8 i 16mm.

Revijalni program – digitalni film

Ovaj program nastavlja ideju prošlogodišnjeg izdanja festivala, obraćajući svoju pažnju na savremenu međunarodnu eksperimentalnu filmsku produkciju, koja inkorporira dostignuća modernih tehnologija u razvoj filmskog jezika i njegove nove oblike.

 

CZKD Bioskop otvara proces prijave radova, rok je 12. novembar 2017.

Radove dostaviti u .mp4 formatu (h.264 codec) i  možete poslati u digitalnom obliku (WeTransfer-om ili direktnim linkom na film) na adresu nepredvidjeni@gmail.com  ili u fizičkoj formi (poslati ili doneti ih lično na adresu CZKD-a, Birčaninova 21). U mejlu nam obezbedite osnovne podatke o filmu: ime autora, godina proizvodnje, scenarista, snimatelj, format, trajanje, eventualno poster filma ili screenshot.

Rezultati selekcije, sastav žirija, kao i kompletan program festivala će biti pravovremeno objavljeni na sajtu CZKD.

 

Email: nepredvidjeni@gmail.com

Umetnički savetnik: Aleksandra Sekulić
Urednici: Ivica Đorđević, Adam Ranđelović, Marko Milićević
PR: Ana Isaković
Dizajn plakata: Adam Ranđelović, Ivica Đorđević
Tehnička produkcija: Medijska arheologija
Tim CZKD: Adam Ranđelović, Aleksandra Sekulić, Ana Isaković, Borka Pavićević, Dejan Pantić, Dragan Škorić, Ivica Đorđević, Lola Joksimović, Ljubica Slavković, Luna Đorđević, Slavica Vučetić

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...