Live Soundtrack 30 – Zhe Pechorin/ ESC/ Shaan & Sholja/ Hwælweg

10.11.2017. | 20:00

Live Soundtrack 30 – Zhe Pechorin/ ESC/ Shaan & Sholja/ Hwælweg

Audiovizuelna inicijativa Kino Pleme (grupa: Kino Pleme – Live Soundtrack) i CZKD bioskop pozivaju vas na novo izdanje događaja u okviru kojeg okupljamo domaću underground elektronsku i elektroakustičnu scenu u vidu stvaranja zvučnih pratnji za dela klasičnog i savremenog eksperimentalnog filma i animacije.

U okviru tridesetog izdanja se nadovezujemo na prošlogodišnju proslavu dvogodišnjice događaja te vam predstavljamo drugi deo specijala posvećenog opusu žena u elektronskoj muzici sa naših prostora, koje su sve aktivnije i u izdavačkom i izvođačkom obliku. Buđenje nove energije će biti prisutno kako u ambijentalnijem senzibilitetu autorki iz klupskije niše, kao i odstupanju od koncepta LS-a, te je svaka od muzičarki izabrala svoju video pratnju, bilo da se radi o klipovima iz arthouse ili eksperimentalnih filmova ili live saradnji sa VJ-em, a po prvi put ćete na Live Soundtracku imaćete priliku da čujete i radove mlade kompozitorke Sare Nenadić, koja je u prethodnih godinu dana aktivna sa čak tri projekta u različitim žanrovima elektronske muzike.

______________________________________________________

/FEMMETRONICA VOL.2 /

Nastupaju:

Zhe Pechorin
Zhe Pechorin posmatra muziku kao sada već neizostavan deo njene lične potrage za lepotom i smislom. U svojoj muzici kombinuje ambient, drone, modernu klasičnu muziku, atmosferični tehno, kao i ritualne repetativne perkusije a do sada je ostvarila nekoliko samostalnih i V/A izdanja od kojih bi izdvojila „Cold Empathy“ EP za izdavacku kucu Enslavement, a pocetkom 2018. izlazi njen prvi samostalni album za etiketu Holy Geometry iz Berlina.

Za ovu priliku izvešće live uz isečak iz filma „Euforija“ Ivana Viripajeva u kojem će prikazati svoje vidjenje nemoći ljudskog bića u borbi protiv svoje dualističke prirode – u ovom slučaju pre svega snažne i kreativne, sa jedne strane, ali i neizbežno destruktivne, sa druge. Biće melanholije.

https://soundcloud.com/zhe-pechorin
______________________________________________________

ESC
!ESC je projekat Nine Lazarević koja snima i komponuje od 2009, godine. Tokom godina se oprobavala u različitim formama klupske muzike (pod pseudonimima Catfish Went Wrong i Nanna Delay) da bi uplovila u apstraknije i eksperimentalnije teritorije koje su došle sa fazom slušanja industriala, post-punka i nemelodičnih formi elektronike poput glitcha. Njene trake karakteriše veoma naglašena atmosfera a prožete su ili subliminalnim, minimalnim bitovima ili plutaju u proganjajućim ambijentima. U okviru nastupa predstaviće vam svoje skorašnje radove.

https://soundcloud.com/exp_esc
______________________________________________________

Shaan + Sholja
Shaan + Sholja će izvesti AV improvizaciju inspirisanu literaturom na temu kosmogonije, prostudirane zajedničkim snagama. Imaju istoriju zajedničkog džemovanja, ali ovo će im biti prvi nastup van kućne atmosfere.

Shaan je projekat Jovane Ivanac, koja svoju muziku shvata kao sintezu tri ključna elementa: lične ekspresije, spoljašnje atmosfere, ali i glasa same mašine koju koristi, i koja joj je nerazdvojni saputnik na soničnim putovanjima. Improvizacija je dimenzija u kojoj se oseća najprijatnije, jer dozvoljava apsolutno intuitivnu slobodu izražavanja i na neki način ukida vreme, ostavljajući samo sadašnji trenutak kao stvaran i legitiman. Uskoro ćete imati priliku da čujete njen prvi album, koji je snimljen i jedva čeka da vam bude predstavljen u vidu kasete.

Sholja je Aljoša Dakić, poreklom iz Banata i Srema. Student je filmske i televizijske režije na FDU, ali sebe smatra pre svega audiovizuelnim istraživačem. Uživa u svakoj vrsti jam sessiona – što audio, što audiovizuelnih, i gaji neskrivenu ljubav prema kablovima. Ovoga puta biće zadužen za vizuelni deo performansa.

https://soundcloud.com/shaancloud
______________________________________________________

HwælwegSara Nenadić – Digital Art
Sara Nenadić se bavi muzikom od svoje pete godine, a trenutno je studentkinja digitalnih umetnosti na smeru zvuka. U poslednjih godinu i po dana bavi se muzičkom produkcijom i započinje sa radom na tri stilski različita projekta: Hwælweg je projekat koji karakterišu mračni ambijenti, distorzirani dronovi i gotička atmosfera, a povremeno se provlače i mantrični ženski vokali i varijacije na neoklasične klavirske ambijente. Belgrade Phantom je usmeren ka euforičnom synthwave-u koji plovi između snolikih eskapada hiperrealnih video igara i revitalizacije japanskog new wavea i njegove filmske muzike 80ih u najsintastičnijem izdanju. Jedna je polovina sastava Trobairitz & Bard koji pravi muziku za fantasy & epic video igre.

U petak će vam predstaviti muziku sa Hwaelweg EP-eva „On the Strings That Binds Us“ i „Tranquil Depths of Mirage“ uz vizuelni materijal koji je sama odabrala.
_____________________________________________________

CZKD Bioskop ima za cilj osvajanje prostora prikazivanja filma koji ne robuje imperativu samoodrživosti mašine kulturnih industrija već evocira specifičnu tradiciju gledanja i proizvodnje filma koju su negovali kino klubovi i filmske škole i ovom praksom uticali na celokupnu filmsku kulturu upravo odnosom poštovanja prema svim učesnicima i elementima filmskog procesa.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...