Predstavljanje knjige „Devedesete“

29.12.2017. | 17:00

U petak 29. decembra u 17 sati će se u CZKD, održati predstavljanje knjige „Devedesete“ proistekle iz istoimenog projekta – serije izložbi održanih tokom 2017. godine.
Knjiga je nastala kao saučesništvo više autora koji su koristeći seriju raznorodnih, prevashodno ličnih i subjektivnih fotografija, slika, kreirali smo nedostajući narativ o devedesetim, kako na fotografijama, tako i u kolektivnoj memoriji. Uzbudljiv niz kontekstualizacija, rekontekstualizacija, isčitavanja fotografija, što podrazumeva upisivanje nedostajućeg, pozivajući se na sopstveno znanje, iskustvo, sećanje, pamćenje. Niz dopisivanja koji može biti beskonačan, ovde je fiksiran je u jedan kolektivni iskaz.
Na ovaj način nastali tekstovi su u svom obimu i značenjskom obuhvatu daleko prevazišli očekivanja, tako da u ovom momentu predstavljamo knjigu u nastanku, fiksiranu u stanju koje vodi do konačnog oblika koji će se pojaviti s proleća 2018. Ovo je momenat u kome se može intervenisati, popraviti, staviti primedba pre konačnog izdanja.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...