Live Soundtrack 34 – Ormal / Palms Voice / WDWRM / Akšas /

30.01.2018. | 20:00

Audiovizuelna inicijativa Kino Pleme (grupa: Kino Pleme – Live Soundtrack) i CZKD bioskop pozivaju vas na novo izdanje Live Soundtrack događaja u okviru kojeg okupljamo domaću elektronsku i elektroakustičnu scenu u vidu stvaranja zvučnih pratnji za dela klasičnog i savremenog eksperimentalnog filma i animacije.

Prvo izdanje u novoj godini nastavlja sa tendencijom spajanjem muzičara sa beogradske i novosadske scene, kao i ciklusom u kome ponovo otkrivamo bisere opskurne istočnoblokovske animacije. Iza gvozdene zavese vas očekuju Vlad Smolyakov, ruski državljan stacioniran u Novom Sadu sa svojim elektronskim projektom WDWRM, kao i beogradski muzičari koji su se posle duže vremena inkarnirali u nove projekte ili prvi put nastupaju van svog matičnog sastava. Očekuje vas kao i uvek miks sintisajzerske i hadverske elektronske muzike uživo, ne propustite i ovo jedinstveno druženje i izvođenje filmske muzike uživo!

Ulaz je na donacije.

Nastupaju :
Ormal
Novi projekat Dušana Žice (Shining Shitbox, Temple of the Smoke) – live improv/ambient/idm

Muzika za filmove :
– Rao Heidmets – Nuril (Estonija, 1985, 10′)
– Petr Sís – Hlavy (Poljska, 1979, 7′)


PALMS VOICE

Boris Milanović vam predstavlja svoj novi projekat Palms Voice, realizaciju deceniju starih muzičkih ideja, u vidu mešavine pop muzike i elektronike, eklektike i euforije, terapije i kreativnog transa

Svira muziku za film :
Naomi Uman – Removed (Grčka, 1999, 7′)

  1. WDWRM

Muzika WDWRM je mešavina toplih ambijentalnih padova, introvertiranih bitova i minimalističkih melodija koje su uronjene u krhku formu, sa lo-fi / after estetikom koja dominira ovim zvučnim predelima. Vlad Smolyakov je uvek izvodi hardverski.

https://wdwrm.bandcamp.com/
Svira muziku za film:
Manfredo Manfredi – Nuvole (Italija, 1975, 13′)

  1. AKŠAS

Solo projekat Aleksandre Dačić, sintisajzerskog jezgra Live Soundtrack ansambla Old Soviet Dogs. Radi kao nastavnik klavira i korepetitor solo pevačima u muzičkoj školi Božidar Trudić – Petrovac na Mlavi. Svirala je u improvizatorskom sastavu Crosscuts, nastupala na Sinelinei i imala par solo koncerata u BGu.
Svira muziku za film :
Danuta Adamska-Strus – Kosmogonia (Poljska, 1974, 10′)

CZKD Bioskop ima za cilj osvajanje prostora prikazivanja filma koji ne robuje imperativu samoodrživosti mašine kulturnih industrija već evocira specifičnu tradiciju gledanja i proizvodnje filma koju su negovali kino klubovi i filmske škole i ovom praksom uticali na celokupnu filmsku kulturu upravo odnosom poštovanja prema svim učesnicima i elementima filmskog procesa.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...