Live Soundtrack 35 – Kot Kot / Kӣr / Mangulica.fm / Mladi Gorani

14.02.2018. | 20:00

Po 35. put, audiovizuelna inicijativa Kino Pleme (grupa: Kino Pleme – Live Soundtrack) i CZKD bioskop pozivaju vas na Live Soundtrack u okviru kojeg okupljamo domaću elektronsku i elektroakustičnu scenu u vidu stvaranja zvučnih pratnji za dela klasičnog i savremenog eksperimentalnog filma i animacije.

Specijal za dan zaljubljenih donosi vam zaljubljenost u najčarobnijem obliku, u okviru ciklusa „Psihodelične vizije“. Pored gostovanja muzičarke iz Rusije, Lene Filatove (Kot Kot) koja je među retkima koji su redefinisali folk kroz semplersku muziku i ambient u okviru novomilenijumskih novih tendencija, a na koncertnom nastupu u CZKDu će izvesti svoje kompozicije uz pratnju starih sovjetskih dijafilmova, domaćoj podršci takođe neće pomanjkati ovih psihotropno-atmosferičnih instanci.

Bane Jovančević će vas u okviru svog projekta Kӣr povesti na još jedno visceralno putovanje u predele ezoterične spiritualnosti, Mangulica.fm razotkriti mračnu tajnu krojačeve psihodelije u animaciji Lutza Dammbecka a psihodelični gitarista Goran Stojiljković aka Mladi Gorani vratiti u eru hipi kontrakulture i mistične kaleidoskopije u super 8 klasiku San Francisko scene autora Myrona Orta.

PROGRAM :
Koncert :
Kot Kot (Petrozavodsk, Rusija)

Poreklom iz Petrozavodska, malog grada na severozapadu Rusije i centra autonomne republike Karelije, Elena Filatova svira u sanjivom psiho-folk dvojcu Dva Zagorodnyh Doma, sa svojim partnerom Aleksandrom Ševčenkom, dok pod imenom Kot Kot (dupla mačka) stvara nešto drugačiju zvučnu sliku koja koincidira sa poluimprovizovanim zvučnim kolažima i slojevima vinilne nostalgije.

Inspirisana oldies zvucima – ruski folk bardovi i trubaduri, regtajm, delta bluz i Misisipi Records – njena muzika odiše rustičnim duhom sa zamahom neke misteriozne buvljačke ploče bez ikakvog traga o vremenu u kojem je nastala, za koju sa velikim žarom tvrdite da predstavlja vaš dnevnik snova, ili dnevnik snova koje sanjaju ploče, ili možda čak dnevnik snova šumskih živuljaka iz vaših omiljenih turobno egzistencijalističkih/emo ruskih crtaća.

Kунь je jedna od najdragocenijih kaseta novog folk pokreta. Album je rastrzan između zvukova celestijalnog organa, klarineta, udaljenih perkusija i ženskog glasa koji pevuši nešto u mističnom offu do igranja sa semplovima, repetativnim loop strukturama koje grade čas nostalgično-filmski, čas nadnaravni eho od kompozicija.

Elena će izvesti neke od svojih kompozicija uz vizuelnu pratnju starih sovjetskih dijafilmova ♥

https://kotkotsings.bandcamp.com/
__________________________________________________

Live Soundtrack nastupi:

Kӣr
KӣR je pseudonim Baneta Jovančevića aka WhyBaneWhy, rezident DJ-a beogradske tehno katedrale Drug§tore. Banetovi setovi i muzika inkorporiraju u sebi veliki broj uticaja – new wave, power electronics, opskurni ambient i folk, kako bi proizveo novi amalgam visceralne muzike, koja je bazirana na dronovima i repeticiji, spremna da vas zgrabi i odvuče u nove, hrabre zvučne univerzume.

https://yerevantapes.bandcamp.com/album/k-r-mramorje

Svira muziku za film : Nana Tchitchoua – Impressions from Rustaveli (GE, 2001, 15′)

Mangulica FM
mangulicaFM na svojim nastupima pokušava da stvori atmosferu imaginarne diskoteke u kojoj se turbo-folk mantre stapaju sa ezoterijskim ritualima.

“The reason people dig this outrageous act is that it’s the very definition of »unlisted«. mangulica FM sounds like a dead serious joke your grandma did on ayahuasca… Your sound geek grandma…

https://soundcloud.com/mangulicafm

Svira muziku za film : Lutz Dammbeck – Die Schneider Von Ulm (DDR, 1980, 14′)


Mladi Gorani
„Mladi Gorani“ je solo band Gorana Stojiljkovića, gitariste i pevača benda Vitamin. One man krautrock-noise band sa primesama ambientalne muzike i shoegazea. Muzika je splet motorik beatova i minimalističkih zaraznih bas linija, začinjenih ambijentalnim gitarskim i sintaškim dronovima. 2015. izašao je mini LP „One tree forest“ za nemačku izdavačku kuću Large binocular records a sledeće godine i prvi LP „Melting sun“.

https://mladigorani.bandcamp.com/

Svira muziku za film : Myron Ort – Awakener (USA, 1969, 10′)

____________________________________________________

Ulaz na preporučenu donaciju : 200 din.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...