Live Soundtrack 37 – Nova srpska animacija

04.05.2018. | 20:00

Kino pleme, audiovizuelna inicijativa i filmska laboratorija specijalizovana za rad na uzanim filmskim formatima (8mm & 16mm) već više od tri godine (počev od oktobra 2014.) organizuje događaj u okviru kojeg okuplja domaće i strane muzičare koji uživo stvaraju atmosferske zvučne pratnje za dela klasičnog i savremenog analognog eksperimentalnog i kratkog filma i animacije.

U okviru 37. izdanja imamo zadovoljstvo da vam predstavimo stilski raznovrstan program koji je sačinjen od diplomskih radova nove generacije animatora i animatorki sa Fakulteta primenjenih umetnosti (Tamara Bogovac, Danica Spasić, Maša Avramović, Jelena Vučić, Nikola Nešić, Goran Rakić, Jovan Rakić, Aleksandar Petrikanović), kao i radove Vuka Palibrka koji su objedinjeni u kolažnoj formi. Oni će vam na samom događaju predstaviti svaki od svojih filmova a publika je pozvana da se nakon projekcije uključi u razgovor sa svim učesnicima i učesnicama događaja. Za svaku od ovih kratkih animacija zvučnu pratnju će na licu mesta izvoditi sedam projekata sa naše elektronske scene : EPP, Rage Blanche, Mother Beth vs Blondie, Polaka, Anđelko, Old Soviet Dogs i Asuuncion.

Pridružite nam se na najvećem lajnapu i najvećoj koncentraciji domaćih talenata od samog početka događaja!

PROGRAM :

EPP sviraju muziku za filmove Vuka Palibrka (10′)

Mother Beth vs Blondie svira muziku za film:
Goran Rakić – Životi (6′)
Trajanje ljudskog života predstavljeno je kao trajanje plamena sveće. Simbolična priča o životu i smrti.

Rage Blanche svira muziku za filmove :
Nikola Nešić – Tri želje (4′)
Pazi šta poželiš.

Jelena Vučić – Pravda (5′)
Nakon što sistem zakaže, roditelji odlučuju da preuzmu pravdu u svoje ruke i kazne pijanog vozača koji je usmrtio njihovu kćerku. Njihova odluka će inicirati još jedno suđenje.

Polaka svira muziku za film:
Aleksandar Petrikanović – Šetnje (2′)
Priča o kratkoročnosti i besmislenosti ljudskog života, ne tako dobro maskirana u kratak film o hodajućim mašinama.“

Anđelko svira muziku za film :
Tamara Bogovac – Prazna kutija (4′)
Umetnik dobija tajanstvenu kutiju u kojoj se nalazi žuta žena. Ona ga začikava da je juri sve dok ne bude zarobljen u praznu kutiju

Old Soviet Dogs sviraju muziku za film:
Danica Spasić – Skučeni (7′)
Dragan i njegov pas su zarobljeni u pećini nakon odrona i polako gube nadu

Asuuncion svira muziku za filmove :
Maša Avramović – Niti (3’)
Film prati ribarevu ženu koja kroz pletenje tradicionalnog džempera za svog muža pokušava da otrese strahove i brige od opasnosti koje bi mogle da ga zadese.

Jovan Rakić – Nasleđe (5′)
Dva kauboja u dvoboju revolverima i dete kao očevidac. Kakav će biti konačan ishod?

O MUZIČARIMA :

EPP
E-P-P je konceptualni muzički duet. E-P-P pravi minimalističke elektronske pesme u formi reklama koje ništa ne prodaju. Njihov moto leži u stvaranju savršenog okruženja za turiste, a tvorci su video igrice “Turizam Bez Granica”. Koriste sint, ritam mašinu i sempler.
www.katwoz.com/epp

RAGE BLANCHE
Rage Blanche je atmosferični elektronski projekat Petra Vakića iz Rume. Muzika se kreće od ambijentalnog ka dab tehnu, obojena gitarskim lo-fi-em i harmonijama koje nastaju na razne načine. Autor je 3 EP-a od kojih se poslednji može preslušati na njegovom bandcampu.
https://rageblanche.bandcamp.com

MOTHER BETH VS BLONDIE
Lo fi/experimental/ambient/drone projekat Predraga Karanjca iz Zrenjanina. Nastao 2011, za sad je snimio jedan album, uradio cover grupe Borghesia (Lini je sile), te imao nekoliko učešća na kompilacijama (Their Music Our Lives).

POLAKA
Polaka je novi projekat Vladana Stojanovića, koji je poznat i pod svojim DJ pseudonimom Poor Henry. Njegov melodični talenat se ogleda u trakama kao što su „From Amber“ koje podsećaju na ranu fazu Aphex Twina i čilirani IDM sa početka milenijuma. Istoimeni EP koji sakuplja kompozicije realizovane u prethodne dve godine može se preslušati na njegovom bandcampu.
https://polaka.bandcamp.com

ANĐELKO
Projekat Anđelka MIlanovića iz Beograda, koji karakterišu izraziti snoliki tonovi, melodični bučni skečevi, lirske zvučne impresije i ambijentalna klupska hipnoza. Imao zajednički projekat sa Palms Voice-om početkom veka pod nazivom „Banstyle“
https://soundcloud.com/andjelko-1/

OLD SOVIET DOGS
„Tokom tri godine postojanja događaja Live Soundtrack polako su usavršili muzičku viziju u kojoj šure sa Korgovima i emulacijama Berlin School sintova, pored soničnih eksperimenata u kojima se stalno nešto sempluje, bilo da su to karipski ritmovi ili eterična psihoakustika sa drugog sveta, uspavanke za tonove citri i kalimbi, ambijentalne simfonije u kojima su procesovani zvuci nalik zvonima, mini orkestri muzičkih kutija…“
http://livesoundtrack.net/old-soviet-dogs/

ASUUNCION
Asuuncion pravi prozračne i evokativne melodije utopljene u tremolo i delay. Novi sobni projekat kao još jedan spin-off matičnog sastava Live Soundtracka.

AUTORI I AUTORKE FILMOVA :

VUK PALIBRK
Bavi se stripom i animiranim filmom. Studirao je grafiku i knjigu na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a potom je završio master studije iz vizuelnih komunikacija na Univerzitetu umetnosti u Berlinu. Napravio je jedan petominutni animirani film, „Običan dan“ u tehnici stop trika o malom nacrtanom čoveku koji tumara kroz svet smeća i isprljanih papira. Flim je prikazan na nekoliko festivala animacije. Takodje, ilustrovao je priču o Crvenkapi (bez reči) i te Ilustracije su izdate u formi eksperimentalne knjige. U poslednje vreme crta kratke animacije koje redovno objavljuje na internetu.

TAMARA BOGOVAC
Rođena 11.05.1994. u Rumi. Završila srednju stručnu školu “Škola za dizajn” smer Ambalaža, nakon nje završila je osnovne studije na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek Animacija u klasi profesora Rastka Ćirića. I sada je na master studijama. Pored toga što se bavi i što je interesuje animacija, takođe se bavi ilustracijom i slikarstvom. Učestvovala u radionicama i kolektivnim izložbama u sklopu Fakulteta. Imala objavljenih nekoliko ilustracija u Politikinom Zabavniku. Učestvovala je sa animacijom (diplomskim radom) “Prazna kutija” na FESA festival (u kojem je dobila posebnu pohvalu žiria u vidu SAE Instituta nagrade, 2017), na Balkanima festivalu (2017) i Martovskom festivalu (2018).

DANICA SPASIĆ
Rođena 1994.godine u Beogradu. Uspešno završila Školu za dizajn, odsek likovni tehničar. Trenutno manje uspešno pohađa Fakultet primenjenih umetnosti na odseku animacije. Njeni hobiji nisu interesantni i ne bavi se sportom. Sve što treba da znate o njoj je da bi radije promenila tri autobusa nego išla peške od Zelenog venca do Knez Mihailove.

MAŠA AVRAMOVIĆ
Maša Avramović ima 23 godine, živi u Beogradu i radi kao animator i ilustrator. Završila je animaciju na Fakultetu primenjenih umetnosti.
Niti su njen diplomski film na FPU.

JELENA VUČIĆ
Jelena Vučić je rođena 1993. godine u Beogradu. Završila je Fakultet primenjenih umetonsti u Beogradu 2016. godine na modulu Animacija kod profesora Rastka Ćirića i iste godine upisala master studije. Diplomirala je sa animiranim filmom „Pravda“.
Nagrađivani je učesnik Međunarodnog Salona stripa u Beogradu. Učestvovala je kao jedan od autora u drugoj knjizi strip serijala „Linije Fronta“ u izdanju izdavačke kuće System Comics 2015. godine. Godine 2015. je izdat i njen prvi strip album po imenu „Tito“, rađen po scenariju Predraga Đurića.

NIKOLA NEŠIĆ
Nikola Nešić je rođen 1995. godine u Beogradu, Srbija. Diplomirani primenjeni umetnik Fakulteta primenjenih umetnosti. Bavi se animacijom, ilustracijom, grafickim dizajnom, tipografijom, fotografijom, muzikom…

GORAN RAKIĆ
Goran Rakić rođen je 1993. godine u Beogradu. Student je na master studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na modulu Animacija odseka Primenjena umetnost, u klasi profesora Rastka Ćirića. Živi u Obrenovcu. Ima iza sebe dve samostalne izložbe i četiri murala realizovana sa bratom blizancem, i više kolektivnih izložbi i priznanja. Tu se izdvajaju učešća i nagrade na Međunarodnom Salonu stripa u Beogradu, rad na oslikavanju manastira Voljavča, kao i projekcije diplomskog filma „Životi“, koji je nagrađen na Balkanima Festivalu 2016. godine, od strane SAE Instituta. Bavi se animacijom, ilustracijom, slikarstvom i stripom.

JOVAN RAKIĆ
Jovan Rakić rođen je 1993. godine u Beogradu. Student je na master studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na modulu Animacija odseka Primenjena umetnost, u klasi profesora Rastka Ćirića. Živi u Obrenovcu. Imao je dve samostalne izložbe i četiri realizovana murala sa bratom blizancem, učesnik je više kolektivnih izložbi i likovnih kolonija, i dobitnik je nekoliko priznanja iz oblasti likovne i primenjene umetnosti. Učestvovao je u radu na scenografiji za igranu seriju „Kripton.“ Diplomski film „Nasleđe“ bio je prikazan na nekoliko festivala, a na drugom međunarodnom studentskom festivalu NAOS 2018. godine, nagrađen je kao najbolji kratkometražni animirani film. Bavi se animacijom i ilustracijom.

ALEKSANDAR PETRIKANOVIĆ
Rođen 30.1.1993. Grafički dizajner, karikaturista, strip crtač, ilustrator i animator. „Šetnje“ su njegov diplomski rad na predmetu Animacija, profesor Rastko Ćirić, saradnik Iva Ćiri

Live Soundtrack je deo stalnog programa CZKD Bioskop.

CZKD Bioskop teži da osvaja prostore prikazivanja filma koji ne robuju imperativu samoodrživosti mašine kulturnih industrija već evocira specifičnu tradiciju gledanja i proizvodnje filma koju su negovali kino klubovi i filmske škole i ovom praksom uticali na celokupnu filmsku kulturu upravo odnosom poštovanja prema svim učesnicima i elementima filmskog procesa.

Tagovi:

Podrška ciklusu

Slični članci

 • Marko Grba Singh: Rampart (2021)

  Marko Grba Singh: Rampart (2021)

  26.12.2022.   19h CZKD Bioskop Marko Grba Singh: Rampart (2021) Razgovor o filmu: Ognjen Glavonić i Marko Grba Singh. Moderator: Aleksandra Sekulić Film Rampart iz…

  26.12.2022. | 19:00
 • 10 godina CZKD Bioskopa – specijal

  10 godina CZKD Bioskopa – specijal

    10.10.2021.  – 10 godina CZKD Bioskopa Proslavljamo desetu godišnjicu CZKD Bioskopa specijalnim programom iz dva dela, u 18h i 20h! 18h Tema festivala…

  10.10.2021. | 18:00
 • Muzički bioskop: Laibach i pokretna slika

  Muzički bioskop: Laibach i pokretna slika

  CZKD Bioskop 30.11.2022  19h Muzički bioskop: Laibach i pokretna slika Gost: Teodor Lorenčić, urednik: Jovan Bačkulja Grupa Laibach je u svom radu razvijala kompleksne…

  30.11.2022. | 19:00
Loading...