Mirëdita, dobar dan: Projekcija filma “Brak”

30.05.2018. | 20:00

U ovom izvanrednom debitantskom ostvarenju, koje govori o neobičnom ljubavnom trouglu u senci ratnih dešavanja na Kosovu, venčanje Anite i Bekima biva ugroženo dolaskom Bekimovog bivšeg ljubavnika. Do venčanja Anite i Bekima ostalo je 2 nedelje, a u međuvremenu oni se bave poslednjim pripremama za svoj veliki dan. Istovremeno, Anita iščekuje vesti o svojim roditeljima, koji su proglašeni za nestale nakon rata na Kosovu 1999. godine. Kada se Bekimov ljubavnik iz ratnog perioda, Nol, neočekivano vrati iz Francuske, dolazi do uzburkavanja emocija među njima.

Izuzetna gluma i saosećajnost glavne su karakteristike ovog filmskog ostvarenja.

Film “Brak” je osvojio nagradu kritike i specijalnu nagradu žirija na Tallinn Black Nights filmskom festivalu u Estoniji.

Filmska rediteljka, Blerta Zeqiri je rođena je u Prištini. Njena filmska ostvarenja su višestruko nagrađivana, a sa svojim filmovima učestvovala je na više od sto filmskih festivala. Film “Brak” je njen prvi dugometražni film.

ŽANR: Drama
TRAJANJE: 97 minuta
REŽIJA: Blerta Zeqiri
ULOGE: Alban Ukaj, Adriana Matoshi, Genc Salihu
ORIGINALNI JEZIK: albanski
PRODUCENTKINJA: Keka Kreshnik Berisha
PRODUKCIJA: Beze, Kosovo
KOPRODUKCIJA: Bunker Film +, Albanija

Sreda, 30. maj od 20:00
Centar za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21)
Ulaz na projekciju je besplatan.

—-

Projekcija filma organizuje se u okviru festivala „Mirëdita, dobar dan“. Ovaj festival održava se svakog juna u Beogradu sa idejom predstavljanja aktuelne kulturne scene Prištine u Beogradu. Cilj festivala je da susreti predstavnika srpskih i kosovskih kulturnih i društvenih zajednica iniciraju kontinuirane razmene umetničkih ideja i stvore tradiciju saradnje i okupljanja na jedinstvenom kulturnom prostoru čime će posredno biti dat doprinos trajnoj normalizaciciji odnosa između Beograda i Prištine.

Detalje o programu festivala pronađite na sledećem linku: https://mireditadobardan.com/program-2018/

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...