Izvođenje predstave Sumnjivo lice posvećeno festivalu Nušićijada

22.06.2018. | 20:00

Predstojeće izvođenje pozorišne predstave „Sumnjivo lice“ Reflektor teatra  zakazano za 22. jun 2018. godine u 20 časova, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, biće posvećeno festivalu Nušićijada.

Pitate se zašto?

Podsećamo da je festival Nušićijada protivpravno oduzet od Udurženja građana KudeS, koje je festival obnovilo, osam godina uspešno organizovalo, obezbeđivalo 2/3 sredstava i resursa za njegovu realizaciju i pozicioniralo ga ne samo među najbolje nacionalne, već i evropske festivale.

Pitate se zašto? Mi se takođe pitamo…

Ko je taj koji odlučuje da tvorac i titular ivanjičkog kolaž festivala „apsolutno nema nikakve ingerencije više u učešću na Nušićijadi“, i da li ON ima pravo da se izdigne iznad zakona i najavi preuzimanje potpune kontrole?

Ko je danas Jerotije, kako postupa sa današnjim Sumnjivim licima?

I zašto tako?

Zato što smo postali preslobodni? Da li nas je to pozicioniralo na listu Sumnjivih lica, koja su vredna potpune kontrole i cenzure? Da li smo krivi jer smo pružili podršku nastanku jedne ovakve predstave, potpuno novog i nesvakidašnjeg čitanja dela koje je 36 godina provelo u fioci?  Da li smo uradili nešto što nismo smeli, da li smo oživeli nešto što je trebalo biti prošlost i deo sećanja?

Da li vam je ovo smešno? Da li vas ovo zabavlja i opušta?

Vidimo se 22. juna u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21.
Po izvođenju predstave, ne propustite razgovor sa predstavnicima Reflektor teatra, kao i organizatorima i prijateljima festivala Nušićijada.

JER… NIJE SMEŠNO UOPŠTE VIŠE!
A, ti Nušiću… izvini…

 

Slični članci

Loading...