Dodela Nagrade „Jelena Šantić“ za 2016-2017. godinu

05.07.2018. | 18:00

Pozivamo vas na dodelu Nagrade „Jelena Šantić“ za 2016-2017. godinu!

Na osnovu odluke žirija, koji su činili istoričar umetnosti Branislav Dimitrijević, konsultantkinja  Aleksandra Vesić i kulturolog Goran Tomka, ovogodišnji laureati su:

  • Marijana Cvetković (kategorija pojedinac/ka) za doslednost u radu i promociji savremenog plesa, kontinuirano zagovaranje za bolje uslove rada u oblasti kulture, kao i za uvođenje inovativnih praksi za najmlađe u okviru projekta „Generator”.
  • Udruženje umetnika Užice – Galerija Reflektor (kategorija organizacija civilnog društva) za hrabrost i iskorak ka stvaranju nove lokalne umetničke zajednice kroz udruživanje i saradnju sa javnim i privatnim sektorom, kao i zalaganje za očuvanje kulturnog nasleđa grada.
  • Tatjana Nikolić, specijalno priznanje za izuzetan doprinos u unapređenju položaja mladih profesionalaca/ki u kulturi, umetnosti, kreativnim industrijama i medijima, kao i afirmaciji mladih, a posebno devojčica u okviru projekta “Rok kamp za devojčice”.

Fondacija “Jelena Šantić” je osnovana 2005. godine cilju promovisanja mirovnog rada, umetnosti i tolerancije – vrednosti za koje se zalagala osnivačica Grupe 484 Jelena Šantić (1944 – 2000) – čuvena balerina i mirovna aktivistkinja.

Više o Fondaciji potražite na www.fjs.org.rs i www.facebook.com/fondacijajelenasantic.

Dobrodošli!

RSVP office@fjs.org.rs

————–

Nagrada “Jelena Šantić” fondacija Jelena Šantić organizuje u saradnji sa Grupom 484, a uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (Balkan Trust for Democracy).

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...