Migranti – Istine o integraciji

30.09.2018. | 13:00

Hartefakt fond u saradnji sa Centrom za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA, u nedelju 30.09. od 13h u Centru za kulturnu dekontaminaciju organizuje radionicu pod nazivom Migranti – Istine o integraciji.

Radionica koju, u okviru projekta „Kateksis – fenomen istine na suđenju“,organizujemo ima za temu trenutni položaj i situaciju u kojoj se migranti nalaze prilikom različitih pokušaja integracije u naše društvo.

Iako su se od vrhunca izbegličke krize 2015. do danas odnosi prema migrantima promenili, problemi s kojima se oni susreću i dalje su tu.

U tom smislu u formi jednočasovne radionice pokušaćemo da kroz nekoliko problemskih situacija otvorimo ponovo aktuelno migrantsko pitanje i sagledamo ga iz različitih uglova.

Projekat Kateksispredstavlja svojevrstan interdisciplinarni fenomen koji kombinacijom pozorišta, nauke i tehnologije publici omogućava da aktivno učestvuje i preispituje pojam istine u savremenom društvu.

Sinergija stvorena između novih tehnologija i pozorišta, u okviru Kateksisa, otvara mogućnost za stvaranje nove pozorišne forme, koja publiku aktivira i poziva na istraživanje i preispitivanje etičkih, društvenih i političkih tema kroz prizmu tehnologija.

Kako je istraživanje o migrantima i migracijama u ovom delu Blakana postalo važan deo Kateksisa, samtramo da je organizovanje radionice logičan ishod višemesečnog rada partnerskih organizcija iz Bosne i Hercegovine, Belgije i Francuske.U tom kontekstu cilj radionice jeste da se učesnici, dovođenjem u situacije u kojima se migranti često nalaze pokrenu na razmišljanje i emaptiju.

Smatramo da ćemo zajedno sa kolegama iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila, koji imaju ogromno iskustvo neposrednograda na terenu uspeti da ovom za nas važnom pitanju pristupimo iz jedne nove i sveže perspektive.

Radionicu će moderirati i voditi Jovana Vinčić, koja kao pedagoškinja radi u Centru za zaštitu i pomoć tražiocia azila.

Zbog ograničenog broja mesta, molim Vas da nam do subote potvrdite svoje učešće mejlom.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...