Ka drugačijem gradu: Da li bi politika univerzalnog osnovnog dohotka mogla biti primenjiva u Srbiji?

08.10.2018. | 18:00

U okviru serijala „Ka drugačijem gradu”, u organizaciji Ministarstva prostora, u ponedeljak, 8. oktobra u 18h u Centru za kulturnu dekontaminaciju održaće se razgovor sa Polom Kurionom na temu „Da li bi politika univerzalnog osnovnog dohotka mogla biti primenjiva u Srbiji?”

Iako se poslednjih nekoliko godina univerzalni osnovni dohodak (UOD) provlači kroz mejnstrim politike, i dalje nije sasvim jasno o tome šta on podrazumeva i u kojim se okolnostima može smatrati progresivnom politikom. Može li UOD funkcionisati u Srbiji, pogotovo imajući u vidu društvene i ekonomske izazove sa kojima se suočavamo u 21. veku? Predavanje će predstaviti konkretan predlog za eksperimentalno uvođenje osnovnog dohotka za Srbiju, kao predložak za diskusiju orgnizovanu oko pitanja – šta ovaj koncept znači za budućnost države?

Pol Kurion (Paul Currion) od nedavno učestvuje u kreiranju eksperimentalnog projekta univerzalnog osnovnog dohotka u Srbiji, radeći u okviru UN razvojnog programa, zajedno sa lokalnim istraživačima. Pol je operativni direktor finansijsko-tehnološkog startup-a “Disberse”, a pre toga radio je kao konsultant u humanitarnim organizacijama.

Razgovor će biti vođen na engleskom jeziku.

Program „Ka drugačijem gradu“ omogućen je uz finansijsku pomoć regionalne kancelarije fondacije Hajnrih Bel u Beogradu.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...